Tyrimas dėl M. Macri pradėtas ketvirtadienį po to, kai jo vardas buvo rastas nutekintuose teisinių paslaugų firmos „Mossack Fonseca“ dokumentuose. Pasak žiniasklaidos, dokumentuose M. Macri įvardytas kaip lengvatinio finansavimo bendrovės direktorius Bahamose.

Pats M. Macri per spaudos konferenciją kreipėsi į šalies gyventojus ir prisiekė įrodysiantis savo nekaltumą bei prižadėjo bendradarbiauti su tyrimą atliekančiais pareigūnais.

„Žinau, kad yra žmonių, nerimaujančių dėl „Panamos dokumentuose“ pateiktų kaltinimų, kurie susiję ir su manimi, - teigė M. Macri. - Noriu dar kartą pasakyti, kad esu visiškai ramus. Aš laikiausi įstatymų, aš pasakiau tiesą ir aš neturiu ko slėpti“.

Anot prezidento, jis neturėjo jokių akcijų ir negavo jokio pelno už tai, kad buvo lengvatinio apmokestinimo bendrovės direktorius. Penktadienį prezidentas pažadėjo įteikti teisinę „tikrumo deklaraciją“, kad prokurorai įsitikintų jo nekaltumu.

Prokurorai kreipėsi į Argentinos nacionalinę mokesčių inspekciją ir kovos su korupcija departamentą, kad šie pateiktų daugiau informacijos apie M. Macri.

Vienas iš nutenkintus dokumentus tyrusių laikraščių „La Nacion“ pranešė, kad lengvatinio apmokestinimo bendrovės „Fleg Trading“ direktoriumi M. Makris buvo nuo 1998 iki 2009 metų.