Latvijos vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad I. Lakatošas įtrauktas į persona-non-grata sąrašą. Vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis tokį sprendimą priėmė remdamasis Latvijos saugumo tarybų surinkta informacija.

„Naktiniai vilkai“ palaiko artimus ryšius su Rusijos valdžia. Klubo prezidentas Aleksandras Zaldostanovas, pravarde Chirurgas, padėjo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui per 2013 metų rinkimus ir buvo apdovanotas už patriotiškumą.

„Naktinių vilkų“ klubo nariai kovėsi prorusiškų separatistų pusėje per Krymo krizę ir susirėmimus Donbase, Ukrainoje. Todėl A. Zaldostanovui ir kitiems „Naktinių vilkų“ klubo nariams buvo paskelbtos sankcijos už dalyvavimą atakose prieš Ukrainos karinio jūrų laivyno būstinę Sevastopolyje ir kitus objektus per Krymo pusiasalio aneksiją.

Pernai „Naktinių vilkų“ baikerių klubas organizavo prieštaringai vertinamą žygį Maskva–Berlynas, Raudonosios armijos pergalės prieš nacių Vokietiją 70 metų sukakčiai paminėti. Tokia pati kelionė numatoma ir šiais metais, skelbiama klubo interneto svetainėje.

Praėjusiais metais žygio maršrutas ėjo per Baltarusiją, Lenkiją, Slovakiją, Austriją, Čekiją ir Vokietiją. Lenkija šį žygį pavadino provokacija ir atsisakė į šalį įsileisti 10 baikerių. Šiemet baikerių žygis turėtų prasidėti balandžio 29 dieną.