Azerbaidžano gynybos ministerija tikina, kad Armėnija ir toliau tęsia apšaudymus, o analogiškus Jerevano kaltinimus Baku vadina nepagrįstais.

Nepripažintos Kalnų Karabacho Respublikos valdžia vadina Azerbaidžano pareiškimus dėl ugnies nutraukimo režimo pažeidimo dezinformacija ir tikina, kad situacija pasienyje yra rami, nepaisant susišaudymų.

Kaip rašo newsru.com, Azerbaidžano gynybos ministerijos atstovas spaudai Vagifas Diargachla pranešė, kad Armėnijos ginkluotosios pajėgos pažeidė paliaubas.

„Per pastarąją parą Armėnijos ginkluotosios pajėgos 115 kartų pažeidė ugnies nutraukimo režimą susidūrimo linijoje. Apšaudymą Karabache vykdė Armėnijos pusė visomis susidūrimo linijos kryptimis“, - pranešė jis.

Azerbaidžano gynybos ministerijos internetinėje svetainėje teigiama, kad Baku griežtai laikosi šalių susitarimo dėl karinių operacijų stabdymo nuo balandžio 5 d. susidūrimo linijoje, tačiau taip pat teigiama, kad atsižvelgiant į operatyvinę situaciją Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos sudavė 120 smūgių į priešininko pozicijas ir apkasus.

Armėnų paskelbtą informaciją apie Azerbaidžano kariuomenės neva kelis kartus įvykdytus paliaubų pažeidimus Armėnija vadina nepagrįstais.

„Situacija palei visą fronto liniją išlieka stabiliai įtempta“, – teigiama Azerbaidžano gynybos ministerijos pranešime.

Kalnų Karabacho atstovas Senoras Astratianas savo ruožtu pavadino Baku pareiškimą dėl Armėnijos įvykdyto paliaubų pažeidimo dezinformacija.

„Konfliktuojančių pusių susidūrimo linijoje iš esmės buvo laikomasi pasiekto susitarimo dėl ugnies nutraukimo nuo balandžio 5 d. 12 val.“, - informavo jis.