Turbopropelerinis lėktuvas „Mitsubishi“, kuriame buvo septyni keleiviai ir įgulos nariai, sudužo artėdamas prie aerodromo, pučiant gūsingam vėjui ir tvyrant rūkui, vietos greitosios pagalbos tarnybos vadovas Benoit Leblancas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Katastrofa įvyko viename lauke, artėjant prie oro uosto“, – sakė Kvebeko provincijos policijos seržantas Danielis Thibodeau, pridūręs, kad meteorologinės sąlygos tuo metu „nebuvo idealios“.

Vienas iš žuvusiųjų buvo politikos apžvalgininkas ir buvęs federalinės vyriausybės ministras Jeanas Lapierre'as. Per šią katastrofą taip pat žuvo jo žmona, du broliai ir sesuo. Jie skrido į Magdalenos salas, neseniai mirus J.Lapierre'o tėvui.

Kanados premjeras Justinas Trudeau parašė „Twitter“ esantis „sukrėstas šios netikėtos mirties“ ir pareiškė, kad J.Lapierre'o žūtis yra didelė netektis politiniam pasauliui.

Buvęs Kanados premjeras Paul Martinas sakė, kad J.Lapierre'as, kuris jo vyriausybėje užėmė susisiekimo ministro postą, buvo nuostabus žmogus, supratęs problemas ir mylėjęs kitus žmones.

Tiek prancūzų, tiek anglų kalbą puikiai mokėjęs 59 metų J.Lapierre'as buvo autoritetingas politikos apžvalgininkas. Daugelis žinomų kanadiečių žurnalistų socialiniuose tinkluose antradienį ragino J.Lapierre'ą atsiliepti ir paneigti gandus, kad jis buvo tame sudužusiame lėktuve.

J.Lapierre'as buvo išrinktas į Kanados parlamentą 1979 metais kaip federalistinės Liberalų partijos narys vienoje Kvebeko apygardoje. Jis dirbo jaunimo reikalų ir mėgėjiško sporto ministru 1984-aisiais, trumpai gyvavusioje vyriausybėje. 28 metų J.Lapierre'as tuomet tapo jauniausiu kada nors paskirtu ministru.

Po to jis prisidėjo steigiant separatistinį „Kvebekiečių bloką“ (Bloc Quebecois), nors J.Lapierre'as vėliau teigė niekada nebuvęs tikras Kvebeko nepriklausomybės šalininkas.

Televizijos reportažuose matėsi sudužęs orlaivis snieguotame lauke. Katastrofa įvyko vaizdingose Atlanto vandenyno salose, priklausančiose Kvebekui ir esančiose į šiaurę nuo Princo Edvardo salos.

B.Leblancas sakė, kad vienas žmogus liko gyvas po to, kai orlaivis rėžėsi į žemę ir buvo išvežtas į ligoninę kritinės būklės. Tačiau Kvebeko policija vėliau „Twitter“ žinutėje nurodė, kad žuvo visi septyni lėktuve buvę žmonės.