Žuvo vienas policijos pareigūnas, du sužeisti, o atsakomybę už sprogdinimą prisiėmė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė, informuoja „Reuters“.

„Buvo susprogdinti du automobiliai, sprogstamojo užtaiso rūšis nenustatyta“, – sakė Dagestano policijos atstovė.

IS grupuotę palaikanti „Amaq“ naujienų agentūra internete paskelbė pranešimą, teigiantį, kad vietinis grupuotės padalinys yra atsakingas už ataką.

Agentūra taip pat skelbia, kad sprogimas pražudė 10 pareigūnų, bet agentūra „Reuters“ negalėjo patvirtinti šio skaičiaus.

Paskutinį kartą panaši ataka prieš policijos pareigūnus Dagestane surengta vasario mėnesį.

„Policininkams mėginant sustabdyti automobilį vairuotojas pravažiavo pro šalį, o mašina sprogo“, – vietos policijos atstovė Fatina Ubaidatova sakė naujienų agentūrai AFP.

„Kaip rodo preliminari informacija, vienas policininkas žuvo, o kitas buvo sužeistas“, – pridūrė ji.

Pasak F.Ubaidatovos, automobilyje buvusių asmenų tapatybės ir jų likimas nežinomas.

Neįvardytas šaltinis policijoje valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad automobiliui nepaklusus reikalavimui sustoti prie patikros posto, prasidėjo jo gaudynės ir juo važiavę asmenys metė sprogstamąjį užtaisą į policijos automobilį.

Šis incidentas įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai antradienio vakarą per sprogimą automagistralėje prie Kaspijsko miesto, kuris įvyko pro šalį važiuojant dviem policijos automobiliams, vienas policijos pareigūnas žuvo ir dar du buvo sužeisti.

Su džihadistais susijusi naujienų agentūra „Aamaq“ trečiadienį pranešė, kad išpuolį įvykdė IS kovotojai.

Dagestanas jau kurį laiką yra pagrindinė islamistų sukilėlių buveinė Rusijoje. Daugiau nei dešimtmetį Dagestane vykdomi sprogdinimai, išpuoliai prieš pareigūnus ir grobimai, kuriuos, kaip manoma, rengia islamistai.

Smurto protrūkių sumažėjo, kai prieš 2014 m. Sočio žiemos olimpines žaidynes buvo skirta daugiau dėmesio neramumų numalšinimui.

Spėjama, kad nuo to laiko daugelis kovotojų išvyko į Siriją ir prisijungė prie ten veikiančių ekstremistų.

Manoma, kad trečdalis iš 3 000 į Siriją kovoti išvykusių rusų yra iš Dagestano.