Jau identifikuotos visos išpuolių aukos. Prokuratūros duomenimis, per savižudžių atakas oro uoste ir metro žuvo iš viso 32 žmonės. 17 jų yra belgai, 15 - užsieniečių. Trys mirtininkai nepriskaičiuoti.

Tuo tarpu Briuselio oro uostas toliau ruošiasi ribotai atnaujinti darbą. Nesugriautoje oro uosto dalyje įrenginėjami laikini keleivių registracijos langeliai. Tačiau lėktuvai oro uoste kils ir leisis ne anksčiau kaip ketvirtadienį. Kol per išpuolius suniokota pastato dalis bus visiškai suremontuota, prireiks ne vieno mėnesio, belgų verslo laikraščiui „L'Echo" sakė oro uosto vadovas Arnaud Feist.

Nerimą kelia pranešimai, kad po Briuselio išpuolių džihadistai aktyviai verbuoja jaunimą į savo gretas. Vieno belgų vietos politiko duomenimis, Velykų savaitgalį jauniems žmonėms Briuselio Molenbeko rajone buvo siuntinėjamos propagandinės žinutės su vienareikšmišku turiniu.

Pavyzdys yra dviejų sakinių SMS: „Mano broli, kodėl neprisijungi prie mūsų kovoje su vakariečiais? Priimk tinkamą sprendimą savo gyvenime". Politikas Jamalas Ikazbanas paragino policiją imtis veiksmų prieš tokį verbavimą.

Prancūzijos radijo stotis „Europa 1" pasakojo apie 15-metį, kuriam vienoje Briuselio mečetėje „Islamo valstybės" (IS) verbuotojas kelias savaites „plovė smegenis". Po mėnesio jis jau buvo pasirengęs vykti į Siriją, pasakojo jaunas vyras interviu. Stoties duomenimis, tik motinos budrumo dėka jaunuolis netapo džihadistu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)