Laineris buvo užgrobtas apie 7 val. 30 min. Netrukus ėmė aiškėti visiškai netikėtas scenarijus: lėktuvas galėjo būti užgrobtas dėl asmeninių motyvų. Kipro prezidentas pareiškė, kad su terorizmu ši istorija neturi nieko bendro. Visgi lėktuvo užgrobimo motyvai kol kas neaiškūs.

Oro bendrovės „EgyptAir“ lėktuvas, kuriame buvo 55 keleiviai ir 5 įgulos nariai, buvo užgrobtas ir nusileido Larnakos oro uoste Kipre, pranešė Egipto pareigūnai.

Vietos pareigūnai informavo, kad piloto reikalauta nukreipti lėktuvo kursą, pagrobėjas esą dėvėjo liemenę su sprogmenimis.

Laineris buvo užgrobtas pakeliui iš Egipto šiaurinio Aleksandrijos uostamiesčio į sostinę Kairą.

Lėktuvas saugiai nusileido Larnakoje. Kipras sudarė krizės štabą. Kalbama apie bombą lėktuve.

Pagrobėjas susisiekė su oro dispečeriais 8 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos); lėktuvui leista nutūpti oro uoste 8 val. 50 min. (7 val. 50 min.), nurodė policija.

Vietinė žiniasklaida pranešė, kad ginkluotas pagrobėjas iš lėktuvo jau paleido moteris ir vaikus. Vėliau paaiškėjo, kad paleisti visi lėktuve buvę žmonės, išskyrus užsieniečius ir įgulos narius.

Pagrobėjas paprašė patraukti policijos automobilius toliau nuo orlaivio. Kipro žiniasklaidos teigimu, Egipto lėktuvas galėjo būti užgrobtas dėl asmeninių motyvų. Buvusi pagrobėjo žmona yra iš Kipro.

Pranešama, kad oro piratas kiprietei nusiuntė keturių puslapių laišką arabų kalba. Moteris, laikantis griežčiausių saugumo priemonių, atgabenta į oro uostą.

TV stoties „Al Jazeera" informacija, vyras Kipre pareikalavo politinio prieglobsčio. Be to, jis reikalauja vertėjo.

Pasirodė pirmoji užgrobto lėktuvo nuotrauka.

Avialinijos „EgyptAir“ oficialiai patvirtino, kad lėktuvas buvo užgrobtas.

Vietinės televizijos duomenimis, oro uostas uždarytas, į įvykio vietos nusiųsti greitosios pagalbos automobiliai. Visi skrydžiai į Kiprą nukreipiami į Pafoso oro uostą salos vakaruose.