Kiek anksčiau paslaptingai pagrasinęs kažką atskleisti apie Heidi Cruz, D. Trumpas įplieskė kivirčą socialiniame tinkle „Twitter“, kai vieną šalia kitos paskelbė T. Cruzo žmonos ir savo sutuoktinės Melanios nuotraukas, rašo „The Guardian“.

„Nereikia nieko išplepėti, – skelbė nuotraukų antraštė. – Pačios fotografijos vertos tūkstančio žodžių“.

T. Cruzas, su rinkimų kampanija viešėjęs Viskonsine, įniršo.

„Nedažnai supykstu, – sakė jis žurnalistams. – Tačiau jis siekia įpainioti mano žmoną, siekia įpainioti mano vaikus. Taip jis elgiasi nuolat“.

„Donaldai, tu esi verkšlenantis bailys – po velnių, palik Heidi ramybėje“, – pareiškė T. Cruzas.

„Atrodo, kad Donaldas tikrai turi problemų su moterimis. Donaldas nemėgsta stiprių moterų. Stiprios moterys gąsdina Donaldą“, – pridūrė jis.

D. Trumpas šią savaitę sulaukė smūgio, kai viena jį kritikuojanti organizacija prieš pirminius rinkimus Jutoje paskelbė reklamą, kurioje suabejojo Melanios Trump tinkamumu tapti pirmąja JAV ponia.

Reklamoje buvo matyti provokuojanti, dešimties metų senumo M. Trump nuotrauka iš žurnalo, kai ji dar dirbo modeliu ir nebuvo ištekėjusi už D. Trumpo.

D. Trumpas per klaidą palaikė šią reklamą T. Cruzo kampanijos dalimi ir socialiniame tinkle „Twitter“ įspėjo: „Būk atsargus, Tedai, arba aš kai ką išplepėsiu apie tavo žmoną!“.

Respublikonai per rinkimų kampanijas paprastai vengia veržtis į asmeninę teritoriją, ir šis konfliktas įsiplieskė tuo metu, kai vienas prieš D. Trumpą nukreiptas politinių veiksmų komitetas pirminių rinkimų valstijose išplatino reklamą, kurioje moterys cituoja paniekinančius milijardieriaus komentarus apie moteris.

Šią reklamą sukūrė organizacija „Our Principles“, kurią įsteigė buvęs Mitto Romney rinkimų kampanijos patarėjas, siekiantis, kad Respublikonų partija taptų patrauklesnė moterims.

D. Trumpas kovoje dėl respublikonų nominacijos į prezidentus yra gerokai išsiveržęs į priekį. T. Cruzui per likusias kovas reikėtų gerokai pasistengti, kad jį pasivytų, ir nominaciją jis galėtų pelnyti tik tuomet, jei šios varžytuvės liepos mėnesį virstų suvažiavimu Klivlande.