Jurijus Grabovskis gynė Rusijos seržantą Aleksandrą Aleksandrovą didelio atgarsio sulaukusioje byloje, dėl kurios Maskvos ir Kijevo santykiai dar labiau pašlijo.

Ukraina teigia, kad A.Aleksandrovas ir kitas specialiųjų pajėgų kapitonas Jevgenijus Jerofejevas tebebuvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų nariai tuo metu, kai jie pernai gegužę buvo sučiupti rytinėje Luhansko srityje, kurios didelę dalį kontroliuoja prorusiški separatistai.

Rusija savo ruožtu tikina, kad tie jos piliečiai jau buvo atleisti iš kariuomenės, kai atvyko į ginkluoto konflikto zoną kaip savanoriai.

Advokatas J.Grabovskis paskutinį kartą buvo matytas gyvas Ukrainos vyriausybės kontroliuojamame pietiniame Odesos uostamiestyje kovo 5 dieną.

Tuojau po to buvo pranešta, kad teisininkas dingo, o kovo 10-ąją Ukraina pradėjo tyrimą dėl jo numanomo nužudymo.

Ukrainos vyriausiasis karinis prokuroras Anatolijus Matiosas penktadienį sakė žurnalistams, kad J.Grabovskio lavonas buvo rastas užkastas viename apleistame ūkyje už maždaug 125 km į pietus nuo Kijevo.

Pasak pareigūno, 43 metų teisininkas buvo „žiauriai nužudytas; į jį buvo paleistas papildomas šūvis“, siekiant įsitikinti, kad jis nebegyvas.

Prokuroras sakė, kad tyrėjai suėmė du įtariamuosius, iš kurių vienas jau prisipažino įvykdęs tą nusikaltimą ir padėjęs surasti nužudytojo palaikus.

„Jie yra Ukrainos piliečiai; vienas iš jų naudojosi suklastotu specialių tarnybų agento pažymėjimu“, - aiškino A.Matiosas.