Stoties RTBF duomenimis, per operaciją nugriaudėjo trys sprogimai. Tai esą buvo „kontroliuojami“ sprogimai, kuriuos sukėlė pareigūnai.

Skelbta, kad policija vykdo kratas Schaerbeek rajone. Tai susiję su antradienio teroristinėmis atakomis Briuselyje, per kurias žuvo mažiausiai 31 žmogus.

Belga pranešė, kad mažiausiai vienas žmogus per antiteroristinę operaciją buvo „neutralizuotas“.

Jis greičiausiai buvo pašautas. Vyras siejamas su Briuselio atakomis praėjusį antradienį. RTBF teigimu, jis turėjo kuprinę arba lagaminą su sprogmenimis. Per operaciją buvo panaudotas robotas sprogmenims surasti.

Specialiosios pajėgos įėjo į vieną iš namų, iš ten buvo girdėti šūviai, praneša RTBF.

Belgijos transliuotojas RBTF pranešė, kad vienas iš asmenų su savimi turėjo krepšį, galimai pilną sprogmenų, todėl prie jo buvo pasiųstas specialus robotas.

Belgijos Schaerbeeko rajono meras Bernardas Clerfayt teigė, kad asmuo, susijęs su Briuselio teroro atakomis buvo sužeistas.

Žiniasklaida skelbė, kad reide dalyvauja ir išminuotojų komanda ir specialus robotas, sprogimai buvo kontroliuojami. Vietiniams įsakyta likti namuose.

„Jūs net neįsivaizduojate, kas čia vyksta“, – sakė vietinis policijos pareigūnas RTBF įvykio vietoje esantiems žurnalistams. Jų buvo paprašyta atsitraukti.

Skelbiama, kad pareigūnai rado krepšį su sprogmenimis.

„Sky news“ pranešė, kad sprogimai greičiausiai nebuvo labai stiprūs, sprendžiant iš pasigirdusio garso, įvykio vietoje esantis žurnalistas teigia, kad matė, kaip keli greitosios pagalbos automobiliai nuvažiavo link įvykio vietos.

Buvo apsuptas vienas pastatas, teritorija atitverta. Reide dalyvavo iki dantų ginkluoti ir kaukėti pareigūnai, taip pat kariuomenės automobiliai.

Sulaikė įtariamąjį

Briuselyje naują antiteroristinę operaciją penktadienį surengusi Belgijos policija sulaikė įtariamąjį, kuris buvo lengvai sužeistas,pranešė sostinės Scharbeko rajono meras Bernard'as Clerfaytas.

„Galiu patvirtinti, kad policijos operacija surengta prieš vieną asmenį, kurį policija suėmė ir kuris buvo lengvai sužeistas į koją“, – sakė meras, dar pridūręs, kad keli nedideli sprogimai susiję su sprogmenų likvidavimu.

Belgų žiniasklaida tikina, kad suimtas asmuo yra Mohamedas Abrini. Jis vežė Salahą Abdeslamą po Paryžiaus atakų.

Mėgėjiškame vaizdo įraše, darytame pro viršutinio aukšto langą ir paskelbtame socialiniame tinkle, matyti prie tramvajaus stotelės gulintis vyras, laikantis nedidelę kuprinę.

Sprogmenų naikinimo robotui patikrinus kuprinę, priėję policininkai čiupo tą vyrą už kojų ir nuvilko šalin.

Antradienį per virtinę reidų Scharbeke buvo rasta 15 kg sprogmenų, bombų gamybai tinkamų cheminių medžiagų ir grupuotės „Islamo valstybė“ vėliava.

Pasak šaltinio Prancūzijos policijoje, naujasis reidas Briuselyje susijęs su sužlugdytu vienu teroro aktu Paryžiuje, kur ketvirtadienį buvo sulaikytas asmuo, įtartas jau buvęs pasirengęs išpuoliui ir įvardytas kaip 34-erių Reda Kriketas, kurio bute rasta sunkiosios ginkluotės ir sprogmenų.

R.Kriketą jam nedalyvaujant Belgijos teismas buvo nuteisęs vasarį dėl sąsajų su teroristų tinklu Briuselyje ir verbuotoju Khalidu Zerkani.

Kiek anksčiau pranešta, kad tyrėjai nustatė dar vieno asmens, įtariama, dalyvavusio antradienį Briuselyje surengtuose išpuoliuose, tapatybę. Įtariamasis identifikuotas kaip 28-erių siras Naimas al-Hamedas, penktadienį paskelbė Belgijos laikraštis „De Morgen“.

Laikraščio duomenimis, įtariamasis yra įtrauktas į sąrašą asmenų, kuris buvo pateiktas Europos saugumo tarnyboms. Į sąrašą taip pat įtraukti Briuselio metro susisprogdinęs Khalidas El Bakraoui, džihadistas Najimas Laachraoui ir su išpuoliais Belgijoje siejamas Mohamedas Abrini. Spėjama, kad N. al Hamedas galėjo prisidėti ir prie kruvinų išpuolių Paryžiuje.

Iš viso antradienį Briuselyje surengtas dvigubas išpuolis pražudė 31 žmogų, 300 buvo sužeisti.