Sprogimas metro stotyje

Apie 10.15 val. pasirodė pranešimų apie sprogimą Briuselio metro stotyje netoli Europos Sąjungos institucijų. Netrukus pranešta, kad mieste uždaryta visa metro sistema.

Sprogimas Malbeko stotyje driokstelėjo tuojau po 8 val. Grinvičo (10 val. Lietuvos) laiku, per rytinį eismo piką. Televizijos reportažuose matėsi iš įėjimo į stotį virstantys juodi dūmai.

Vienas naujienų agentūros AP žurnalistas matė kelis žmones, kuriems buvo sužaloti veidai po sprogimo toje Briuselio metropoliteno stotyje. Jis taip pat matė bent du žmones, nešamus neštuvais.

Mirtini sprogimai oro uoste

Belgijos žiniasklaida skelbia, kad liudininkų teigimu, sužeistų ir be sąmonės žmonių buvo prie oro uosto išvykimo zonos, priešais Sheraton viešbutį.

Dėl sprogimo išdužo oro uosto langai.

Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose matyti dūmuose skendintis oro uostas. Vietinė žiniasklaida praneša, kad liudininkai matė labai daug sužeistų, ant šaligatvių be sąmonės gulinčių žmonių. Oro uostas uždarytas, sustabdytas lėktuvų eismas. Paviešintos nuotraukos ir vaizdo siužetai, kuriuose matyti, kaip panikos apimti žmonės bėga iš oro uosto.

„Sky News“ korespondentas Alexas Rossi iš įvykio vietos sakė: „Buvau Zaventemo oro uosto „Duty free“ zonoje ir išgirdau du labai, labai garsius sprogimus“.

„Galėjau justi, kaip sudrebėjo pastatas. Buvo matyti dulkės ir dūmai. Nuėjau į tą pusę, kur nugriaudėjo sprogimai, o iš ten ėjo žmonės, kurie atrodė apstulbę ir pritrenkti. Čia manoma, kad tai buvo teroristinis išpuolis, nors niekas iš oro uosto pareigūnų to nepatvirtina“, – sakė A. Rossi.

„Nežinau, kaip įvyko sprogimas, ar koks buvo metodas. Tačiau atrodo, kad Briuselio oro uostas tikrai buvo atakuotas per teroristinę ataką. Dabar mes visi esame išvedami iš oro uosto atsarginių išėjimų link“.

„Tvyro didelė sumaištis, matyti labai nuliūdusių, išsigandusių žmonių. Būgštaujama, kad netoliese gali būti daugiau smogikų“, – pridūrė jis.

Sprogimų oro uoste liudininkė: matėme daug sužeistų

Prancūzų transliuotojas „France Info“ kalbėjosi su sprogimo oro uoste liudininke. „Su mokinių grupe ruošėmės skristi į Portugaliją, buvome išvykimo salėje, prie 4 bagažo pridavimo punkto. Išgirdau sprogimą, nukrito dalis lubų konstrukcijų, po kelių sekundžių įvyko dar vienas, daug stipresnis sprogimas, pasirodė dūmai, kilo chaosas.

Visi bėgome išėjimo link. Buvo daug sužeistų, viena moteris ant žemės gulėjo kruvinomis kojomis ir kraujuojančia galva. Stengėmės pasirūpinti visais savo mokiniais, kad nė vienas neatsiliktų. Vieno mokinė patyrė atvirą kojos lūžį, berods, sužeistas ir vienas mokytojas“, – pasakojo ji.