Jei 2015 m. visiškai pasitikinčių ir linkusių pasitikėti V. Putinu buvo 83 proc., tai 2016 m. tokių yra 73 proc., rašo „Dožd“.

Kas penktas apklaustasis (21 proc.) pareiškė visiškai pasitikintis V. Putinu, 52 proc. apklaustųjų linkę juo pasitikėti, o 14 proc. teigė juo nepasitikintys, rašo rbc.ru.

Prieš metus 26 proc. apklaustųjų tikino visiškai pasitikintys, 57 proc. buvo linkę pasitikėti, o 14 proc. teigė nepasitikintys V. Putinu. V. Putinu atvirai besižavinčių šalies gyventojų per pastaruosius vienerius metus sumažėjo nuo 10 iki 8 proc.

„Levada Center“ vadovo pavaduotojo Aleksejaus Graždankino teigimu, šiuo metu V. Putino palaikymo reitingas grįžta prie rodiklių, fiksuotų prieš Krymo užėmimą.

„Pozityvaus vertinimo šoktelėjimas po Krymo praeina, bet rezultatai išlieka kur kas aukštesni nei 2013 m. pabaigoje“, – įžvalgomis dalijosi jis.

Simpatiją V. Putinui jaučiančių apklaustųjų per metus sumažėjo 7 procentiniais punktais. Prieš metus į klausimą apie tai, kaip vertina V. Putiną, 37 proc. apklaustųjų atsakė jaučiantys simpatiją, o šiais metais tokį atsakymą pasirinko jau tik 30 proc. apklaustųjų.

V. Putiną neutraliai arba abejingai vertinančių skaičius per metus padidėjo nuo 10 iki 15 proc., o į jį žvelgiančiųjų įtariai – nuo 5 iki 8 proc. Kaip patraukliausias V. Putino savybes respondentai įvardijo jo kaip politiko patirtį (33 proc.), energingumą, ryžtingumą ir valią (31 proc.), o 21 proc. akcentavo jo toliaregiškumą.

Remiantis „Levada Center“ pateikiama informacija, šių metų sausio mėn. pabaigoje V. Putino darbu patenkintų Rusijos gyventojų skaičius buvo sumažėjęs nuo 85 proc. iki 82 proc., o pikas buvo pasiektas 2015 m. birželio mėn., kai V. Putiną rėmė 89 proc. Rusijos gyventojų.

Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro (VCIOM) pateikiamais duomenimis, V. Putino reitingas buvo pasiekęs istorinį rekordą – 90 proc. Sociologai savo ruožtu aiškina, kad šie rezultatai susiję su Rusijos karinių veiksmų pradžia Sirijoje.

Krymas prie Rusijos prijungtas 2014 m. Sociologų pateikiamais duomenimis, 2014 m. vasario mėn. V. Putino reitingas siekė 69 proc., o aneksavus Krymo pusiasalį prieš Rusijos jis šoktelėjo iki 80 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (573)