„Federalinė kriminalinė policija turi žinių apie šį vadinamosios „Islamo valstybės“ dokumentą“, – sakė policijos atstovas Markus Kothsas, kalbėdamas apie IS kovotojų registracijos formas, kurias paskelbė „Sueddeutsche Zeitung“ ir dar du visuomeniniai transliuotojai.

„Mes manoma, kad yra labai didelė tikimybė, kad šie dokumentai yra autentiški. Todėl mes į juos atsižvelgsime teisėsaugos ir saugumo priemonėmis“, – nurodoma pranešime.

M. Kothsas nesiėmė detalizuoti, kiek dokumentų jo tarnybai buvo prieinama ar koks yra jų turinys, ir dar pabrėžė neketinąs komentuoti Vokietijos ar kitų šalių žiniasklaidos gautų specifinių dokumentų autentiškumo.

Didžiosios Britanijos televizija „Sky News“ anksčiau pranešė gavusi krūvą dokumentų apie 22 tūkst. asmenų, prisidėjusių prie grupuotės „Islamo valstybė“ (IS), vardų, adresų, telefono numerių ir šeimos kontaktų.

Pasak „Sky News“, vienas nusivylęs buvęs IS narys perdavė tą medžiagą, įrašytą USB laikmenoje, kuri buvo pavogta iš džihadistų vidaus saugumo policijos vadovo.

Tie dokumentai yra anketos, kurias prie IS norintys prisidėti asmenys turi užpildyti, kad būtų priimti į organizaciją. Nutekintoje medžiagoje yra informacijos apie 51 šalies pilietį, nurodė transliuotojas.
Kaip nurodoma, kai kuriuose dokumentuose esama informacijos apie dar nežinomus džihadistus iš Šiaurės Europos, JAV ir Kanados, taip pat iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų.

Šią savaitę Miunchene leidžiamas dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ ir visuomeniniai transliuotojai NDR bei WDR taip pat pranešė gavę dešimtis tokių dokumentų apie vokiečius IS narius.