Naujojo Pietų Velso policija nurodė radusi tris pašautus žmones po to, kai pirmadienio rytą buvo gautas iškvietimas dėl šaudymo reklamos iškabas ir informacinius ženklus gaminančioje įmonėje „InLine“.

Vienas 43 metų vyras mirė įvykio vietoje, o kiti du sužeisti vyrai buvo išvežti gydyti į ligoninę.

Vienas iš pašautųjų buvo operuotas, o kitas patyrė tik lengvų sužeidimų apatinėje kūno dalyje, nurodė Naujojo Pietų Velso policijos detektyvas inspektorius Markas Brettas.

Ginkluoti policijos pareigūnai apsupo tą bendrovę, įsikūrusią pramonės rajone Inglberno priemiestyje, esančiame už 40 km į pietvakarius nuo Sidnėjaus.

Aplinkinių įmonių darbuotojams buvo nurodyta likti pastatuose, o iš to rajono vedantys keliai buvo užblokuoti.

„Įvykio vietoje dirba taktinių operacijų padalinio derybininkai; operacija tęsiasi, – sakė M.Brettas. – Tai delikatus etapas, ir tikrai negaliu pateikti daugiau jokios informacijos.“

Pareigūnas neatsakė į žurnalistų klausimus, ar įtariamas šaulys pastate laiko paėmęs įkaitų.

Užpuolikas veikiausiai nusižudė

Ginkluotas užpuolikas, kuris pirmadienį nušovė 43 metų vyrą, o dar du žmones sužeidė per incidentą viename Sidnėjaus priemiestyje, buvo rastas negyvas po kelias valandas trukusios policijos apsiausties, veikiausiai nusižudęs, pranešė pareigūnai.

Policija pranešimą apie šaudymą gavo prieš 11 val. vietos (2 val. Lietuvos) laiku. Ginkluota policijos taktinio padalinio komanda buvo pasiųsta į įvykio vietą – viename pramonės rajone Inglvudo priemiestyje įsikūrusią reklamos iškabas ir informacinius ženklus gaminančią įmonę „InLine“. Pareigūnai taip pat uždarė aplinkines gatves tame priemiestyje, esančiame už maždaug 40 km į pietvakarius nuo Sidnėjaus.

„Atvykusi policija rado tris vyrus: vieną mirusį, o kitus du – su šautinėmis žaizdomis, – sakė Naujojo Pietų Velso policijos detektyvas inspektorius Markas Brettas (Markas Bretas). – Vienas šiuo metu skubiai operuojamas, o kitam tik lengvai sužeista apatinė kūno dalis.“

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad tie trys vyrai yra broliai ir kad šis incidentas yra veikiau buitinis, o ne susijęs su terorizmu.

Po šešias valandas trukusios įtemptos apsiausties dar trys žmonės išėjo iš pastato po to, kai į jį įžengė policijos specialistai. Kol kas nežinoma, ar užpuolikas tiems žmonėms grasino.

„Įtariamas ginkluotas užpuolikas, 33 metų, taip pat buvo rastas negyvas“, – sakoma Naujojo Pietų Velso policijos pranešime.

Pranešimuose sakoma, kad tas vyras veikiausiai nusišovė.

Sidnėjuje tebetvyro nerimas po 2014-ųjų gruodį įvykusios įkaitų dramos vienoje Sidnėjaus kavinėje, kurioje siautėjo islamo dvasininku pasiskelbęs vyras. Per tą Australiją sukrėtusį incidentą žuvo du įkaitai.