Ta avarija įvyko penktadienį pietvakarinėje Opolės vaivadijoje, kai Vyriausybės apsaugos biuro (BOR) automobilių kolona važiavo automagistrale A4 tarp Katovicų ir Vroclavo. Per tą incidentą netikėtai sprogus A.Dudą vežusio limuzino BMW užpakalinei padangai automobilis tapo nevaldomas ir nuskriejo į pakelės griovį.

Naujienų televizija TVN24 parodė vieno pro šalį važiavusio automobilio nufilmuotą vaizdo įrašą, kuriame matėsi, kaip šonu slystantis limuzinas ratais pažeria žemių debesį iš vidurinės skiriamosios juostos.

„Automobilis nuslydo ir nulėkė į griovį, bet niekam nieko nenutiko, – A.Duda po tos avarijos sakė TVN24. – Teoriškai tai neturėjo įvykti.“

Policija pradėjo įvykio tyrimą, o šeštadienį pareigūnai kruopščiai naršė avarijos vietą, ieškodami įrodymų. Dėl tos operacijos automagistralėje susidarė didelės eismo spūstys.

Pareigūnai sekmadienio rytą tęsė paieškas toje automagistralės vietoje, o viena prokuratūros atstovė sakė, kad atliekamas tyrimas dėl netyčinio eismo katastrofos pavojaus sukėlimo.

Šis incidentas sukėlė nerimą Lenkijoje, kurioje tebeverda aistros dėl 2010 metais Rusijoje įvykusios prezidentinio lėktuvo katastrofos, nusinešusios tuomečio valstybės vadovo L. Kaczynskio ir dešimčių kitų iškilių veikėjų gyvybes, priežasčių.

L.Kaczynskio brolis dvynys Jaroslavas Kačynskis, kuris yra dabartinės konservatyvios valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) pirmininkas, teigia, kad už tą lėktuvo katastrofą yra atsakinga Maskva.