59 metų Manfredas Fritzas Bajoratas žvejų buvo rastas savo jachtoje, kuri dreifavo Barobo pakrantėje, skelbia ibtimes.co.uk.

Policijos pareigūnai paviešino šokiruojančias vokiečio palaikų nuotraukas. Sprendžiant iš jų atrodo, kad vyras mirė bandydamas radijo ryšiu prisišaukti pagalbos.

Nuo pat pradžių nesutariama, kiek ilgai M. F. Bajoratas galėjo būti miręs, o jo jachta dreifavo vandenyne. Barobo policijos pareigūnai sako, kad vokietį paskutinį kartą matė 2009 metais, tačiau vienas jūreivio bičiulis pranešė, kad su juo paskutinį kartą bendravo socialiniame tinkle „Facebook“ prieš maždaug metus, per jo gimimo dieną.

Manoma, kad mirusio vokiečio kūnas savotiška mumija virto dėl karščio, sauso vėjo ir druskos prisodrinto vėjo.

Skrodimo rezultatai atskleidė, kad M. F. Bajoratas mirė nuo širdies smūgio, o jo kūnas mumija virto vos per septynias dienas – būtent po tiek laiko jo palaikai ir buvo rasti.

„Mirties priežastis – miokardo infarktas, bent jau tokią išvadą pateikė skrodimą atlikę ekspertai“, – AFP naujienų agentūrai sakė vietos policijos atstovas Wilbenas Mayoras.

„Šis Vokietijos pilietis galėjo būti miręs septynias ar net mažiau dienų“, – pabrėžiama išvadose.

Kaip per tokį trumpą laiką kūnas galėjo mumifikuotis, neaišku.

Barobo policijos pareigūnai šiuo metu su Vokietijos ambasada sprendžia klausimą, kaip į salą atskraidinti velionio artimuosius.

Manoma, kad M. F. Bajoratas Vokietijoje turi dukrą. Su žmona Claudia jis išsiskyrė 2008 metais – moteris po dviejų metų mirė nuo vėžio.