Raketos paleistos praėjus kelioms valandoms po to, kai Jungtinių Tautų Saugumo Taryba paskelbė naujas griežtas sankcijas Pchenjanui.

Ministerija nurodė, kad tie šeši objektai, veikiausiai galintys nuskrieti 100-150 kilometrų, buvo paleisti į Japonijos jūrą 10 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku.

Institucijos atstovas Moon Sang-gyunas sakė, kad ministerija dar analizuoja, ar tie objektai buvo mažo nuotolio valdomos ar nevaldomos raketos.

„Pietų Korėjos kariuomenė stebi bet kokius tolesnius Šiaurės veiksmus“, – pridūrė jis.

Šiaurės Korėja reguliariai leidžia raketas arba šaudo artilerijos sviediniais, demonstruodama nepasitenkinimą kokiais nors kaimyninių šalių arba tarptautinės bendruomenės veiksmais.

Naujausios JT Saugumo Tarybos sankcijos, paskelbtos trečiadienio vakarą, yra iki šiol griežčiausios iš nukreiptų prieš Šiaurės Korėją, kuri sausio 6 dieną atliko savo ketvirtąjį branduolinį bandymą, o praeitą mėnesį paleido didelio nuotolio raketą.

Ketvirtadienio sviedinių paleidimas, manoma, yra nežymus atsakas į JT sankcijas.

Sausį Šiaurės Korėja atliko ketvirtąjį branduolinio ginklo bandymą, o praėjusį mėnesį šalis paleido ilgo nuotolio raketą, kuri, anot JT, buvo uždraustas balistinių raketų technologijos testas.

JT taikys tokias sankcijas: privalomas įvežamų ir išvežamų į Šiaurės Korėją krovinių patikrinimas, draudimas Pchenjanui parduoti ar perduoti lengvuosius ginklus, o diplomatai, įsitraukę į
„neteisėtas veiklas“, bus ištremti.

JT vieningai pritarė sankcijoms ir ketvirtadienį patvirtino jas, tačiau sankcijos įsigalios, kai pasirašys Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye.