Pagal šią rezoliuciją Saugumo Taryba padidėtų 10 naujų narių, kurios būtų parinktos per tam tikrą laiką. Pagal šių keturių šalių pateiktą rezoliuciją, nuolatinių Saugumo Tarybos narių skaičius nesikeistų.

Šiuo metu JT Saugumo Tarybą sudaro penkios nuolatinės narės - JAV, Rusija, Kinija, Prancūzija ir Didžioji Britanija, visos jos turi veto teisę. Kitas 10 Tarybos vietų užpildo renkamos šalys, kurios JT Saugumo Tarybos narėmis būna dvejus metus.

Kitą pasiūlymą, kaip reformuoti JT Saugumo Tarybą, pateikė Afrikos Sąjunga, kurią sudaro 53 šalys. Ji nori Tarybos narių skaičių padidinti iki 26, joje būtų šešios nuolatinės narės, turinčios veto teisę.

Kinija prieštarauja Japonijos siekiui tapti nuolatine Saugumo Tarybos nare, o JAV turi savo planus, kaip praplėsti JT aukščiausią vykdomąjį organą. Amerikiečiai nesutinka šiuo metu aptarinėti Saugumo Tarybos reformų, pažymėdami, kad JT pirma turi sutvarkyti organizacijos valdymą ir biurokratiją bei apsvarstyti pasiūlymą suburti naują JT Žmogaus teisių tarybą vietoj Žmogaus teisių komisijos Ženevoje.

JAV palankiai žiūri tik į dvi kandidates tapti nuolatinėmis JT Saugumo Tarybos narėmis ir atvirai pareiškė savo paramą Japonijai. Amerikiečiai yra pateikę daug pasiūlymų dėl JT reformų, tačiau nėra parengę rezoliucijos, o tai yra normali procedūra JT.

Du trečdaliai JT Generalinės Asamblėjos narių, kurią sudaro 191 narė, turi patvirtinti bet kurią rezoliuciją dėl Saugumo Tarybos reformų.