Šalia laivo radijo telefono susmukęs kūnas buvo identifikuotas kaip 59 metų vokietis Manfredas Fritzas Bajoratas.

Inspektorius Markas Navalesas teigia, kad mirties priežastis nėra aiški, tačiau jokių smurtinės mirties požymių nematyti.

„Mums tai vis dar paslaptis“, – sakė M. Navalesas ir pridūrė, kad M. F. Bajoratas atrodė tarsi miegotų.

Vis dar neaišku, kiek laiko vokietis buvo laikomas dingusiu, tačiau jo niekas nematė nuo 2009 metų. Taip pat neaišku, prieš kiek laiko M. F. Bajoratas mirė.

Jachtą, kurioje ir buvo kūnas, ketvirtadienį, vasario 25 dieną, žvejai pastebėjo Filipinų jūroje apie 100 kilometrų nuo Barabo.

Pasak M. Navaleso, daiktai jachtoje buvo išmėtyti. Vyro piniginės nerasta, tačiau jachtos radijas, GPS ir kiti vertingi daiktai buvo vietoje.

Vietos policijos atstovė spaudai Goldie Lou Siega sakė: „Mes neturime įrodymų, kad jachtoje galėjo būti antras asmuo, taip pat čia nerasta ir ginklo“.

Teismo medicinos kriminalistas Markas Benecke iš Vokietijos Kelno miesto laikraščiui „Bild“ sakė: „Tai, kaip jis sėdi, rodo, kad mirtis buvo netikėta, galbūt tai širdies smūgis“.

Pasak pareigūnų, kūnui mumifikuotis ir išlikti padėjo sausi vandenyno vėjai ir sūrus oras.

Pareigūnams mėginant sudėlioti M. F. Bajorato mirties aplinkybes, pradėjo lysti jo asmeninio gyvenimo detalės. Pasirodo, savo keliones kartu su žmona jis pradėjo 2008 metais, tačiau vėliau jie išsiskyrė. Paskui žmona mirė nuo vėžio.

2009 metais vokietis, kaip manoma, susitiko kitą jūrininką, vardu Dieteris, kuris leidiniui „Bild“ tvirtino, esą M. F. Bajoratas buvo „patyręs jūrininkas“.

„Nemanau, kad jis būtų plaukęs į audrą, – tikino Dieteris. – Manau, kad stiebas lūžo po to, kai Manfredas jau buvo miręs“.

Žinia apie rastą vokietį pranešta Vokietijos ambasadai Filipinų sostinėje Maniloje, dabar ji mėgina surasti M. F. Bajorato šeimą. Manoma, kad jis turi dukrą, kuri dirba krovininio laivo kapitone.