Po kontrolinių tyrimų, kurie buvo atlikti siekiant įsitikinti, kad R. Vėjuonio sveikata po širdies operacijos pakankamai pagerėjo, kad jis galėtų būti išrašytas iš ligoninės, gydytojai nusprendė, kad jam taikytos terapijos rezultatai teigiami.

„Paciento sveikatos būklė leidžia jam vis aktyviau prisidėti prie savo sveikimo proceso“, – sakoma ligoninės pranešime spaudai.
R. Vėjuonis toliau bus gydomas Vaivario nacionaliniame reabilitacijos centre pajūrio kurorte Jūrmaloje, kur juo rūpinsis kompetentingi ir patyrę specialistai.

Gydytojai nurodė, kad prezidentui bus taikoma įprasta reabilitacijos programa, skiriama pacientams po širdies operacijų. R. Vėjuonis taip pat toliau vartos antibiotikus, kad neatsinaujintų infekciją, sukėlusi kraujo užkrėtimą, dėl kurio jam teko pakeisti širdies vožtuvą.

R. Vėjuoniui sausio 20 dieną buvo skubiai atlikta operacija, kad būtų galima likviduoti infekcijos židinį širdyje ir nebeleisti jai toliau plisti. Infekuotą širdies vožtuvą chirurgai pakeitė dirbtiniu.