Keip Bretono sala, esanti netoli Naujosios Škotijos pusiasalio Kanados Atlanto vandenyno pakrantėje, pareiškė priimsianti visus, kuriems būtų ne prie širdies D.Trumpo prezidentavimas.

Vienas vietos radijo laidų vedėjas subrandino šią idėją ir sukūrė tinklalapį, kurio nuoroda įdėta vietos turizmo biuro svetainėje; jame skeptiškai nusiteikę pietiniai Kanados kaimynai raginami pasinaudoti salos svetingumu.

„Nelaukit, kol Donaldas Trumpas bus išrinktas prezidentu, kad susirastumėt kokią nors kitą vietą gyventi!“ - sakoma tame tinklalapyje.

„Pradėkit dabar, štai šitaip: rinkimų dieną tiesiog šokit į autobusą, kad pradėtumėt naują gyvenimą Keip Bretone, kur moterys gali darytis abortus, kur musulmonai gali laisvai vaikštinėti ir kur vienintelės „sienos“ laiko mūsų itin įperkamų namų stogus“, – rašo tinklalapio autorius.

Svetainėje giriamas ne vien šios salos, esančios maždaug už 400 km nuo JAV Meino valstijose, gamtos grožis, bet ir siūloma mėgautis kulinariniu paveldu, buriuoti arba dalyvauti banginių stebėjimo išvykose, taip pat naudotis valstybine sveikatos apsaugos sistema.

„Žinoma, mums nesvarbu pilietinės pažiūros – kiekvienas yra maloniai laukiamas“, – Keip Bretono turizmo departamento vadovė Mary Tulle sakė naujienų agentūrai AFP, pabrėždama stiprius savo salos prekybos ir istorinius ryšius su Jungtinėmis Valstijomis.

„Netgi pats Donaldas Trumpas gali atvykti paviešėti“, – šyptelėjo ji, pažymėjusi, kad milijardieriaus motina mokėjo gėlų kalbą, o dauguma Keip Bretono gyventojų turi gėliškų arba akadijietiškų šaknų.

Ši sala pastaruoju metu išgyveno ekonomikos nuosmukį, kai buvo uždaryta vietinė metalurgijos gamykla ir akmens anglies kasykla.

Vis dėlto per pastarąją savaitę Keip Bretono turizmo departamento tinklalapis sulaukė daugiau negu 300 tūkst. apsilankymų – daugiau negu jį paprastai aplanko per metus. Apie 5 tūkst. amerikiečių taip pat ieškojo specifinės informacijos apie tą salą, imigracijos taisykles, galimybes įsigyti nekilnojamojo turto ir įsidarbinti, nurodė M.Tulle.

D.Trumpas šiuo metu yra stipriausias pretendentas tapti Respublikonų partijos kandidatu per lapkričio 8 dieną vyksiančius prezidento rinkimus, nes jau iškovojo trečią pergalę iš eilės atskirai kiekvienoje valstijoje vykstančiame pirminių rinkimų procese.