Tai trečiadienį žurnalistams pareiškė oficialus Azerbaidžano gynybos ministerijos atstovas Hikmetas Gadžijevas, praneša „RIA Novosti“.

„Notoje pabrėžiama, jog Azerbaidžanas ne kartą pateikė tarptautinei bendrijai nepaneigiamų faktų, kad Armėnijos perkama ginkluotė ir karinė technika dislokuojama Kalnų Karabacho – Azerbaidžano separatistinio regiono – teritorijoje“, – pažymėjo H. Gadžijevas.

Pasak jo, šiuolaikinės puolamosios ginkluotės tiekimas Armėnijai neprisideda prie konflikto sureguliavimo ir didina įtampą regione.

Kalnų Karabachas yra konflikto zona jau daugiau kaip 20 metų. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje regione gyvenantys armėnai paskelbė nepriklausomybę nuo Azerbaidžano.

Azerbaidžanas mėgino susigrąžinti Kalnų Karabachą jėga, bet patyrė nesėkmę. Kalnų Karabacho respublika de facto išsaugojo nepriklausomybę nuo Azerbaidžano, bet tarptautinio pripažinimo nesulaukė.

Oficialusis Baku tebelaiko regioną „okupuotu armėnų“ ir teigia esąs pasirengęs išlaisvinti jį visomis įmanomomis priemonėmis, taip pat ir karine jėga. Pasienyje dažnai kyla susišaudymų, dėl kurių šalys kaltina viena kitą.