Itin žiauriai italų kalbos mokytoją nužudęs 27-erių vyras sulaikytas apie 15 val. viename Maltos viešbučių. Policija mano, kad greičiausiai vyras ketino sprukti į Šiaurės Afriką.

Ieškant K. Poznanskio, ant kojų buvo sukelta visos Europos policija.

DELFI primena, kad Varšuvos Žolibožo rajone vasario 3 d. viename iš butų buvo rastas į maišą įkištas 30-metės moters lavonas be galvos, o pati galva gulėjo netoliese buvusioje kuprinėje.

Pareigūnai įtaria, kad moterį K. Poznanskis nužudė jos pačios bute. Išniekintą kūną jis vežėsi taksi automobiliu. Skelbiama, kad taksi vairuotojas pastebėjo iš krepšio tekantį kraują, tačiau vyras paaiškino esą jame – šerniena.

Kajetanas Poznanskis, policja.pl nuotr.

Parsivežęs kūną į savo paties butą, jį padegė. Manoma, kad vyras tokiu būdu norėjo nuslėpti žiaurų nusikaltimą. Apie gaisrą pranešė kaimynai. Atvykę pareigūnai ir aptiko makabrišką radinį.

K. Poznanskis iškart po žmogžudystės pabėgo iš šalies. Jis buvo pastebėtas Vokietijoje ir Italijoje, tačiau sulaikyti jį pavyko tik Maltoje.

Bibliotekoje dirbęs K. Poznanskis anksčiau į teisėsaugos akiratį pakliuvęs nebuvo. Vietiniai gyventojai jį apibūdino kaip ramų ir inteligentišką žmogų, kuris domėjosi poezija.

Manoma, kad K. Poznanskis žiaurų nusikaltimą įvykdė sužavėtas serijinio žudiko Hannibalo Lekterio, kurį dauguma žmonių dar prisimena iš kino filmo „Avinėlių tylėjimas“, asmenybės.

Iki šiol nežinomos šios žiaurios žmogžudystės priežastys. Nusikaltimą tiriantys tardytojai atmeta keršto ir apiplėšimo motyvus.