Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Šydlo penktadienį pareiškė, kad pasiūlytas susitarimas, padėsiantis išlaikyti Britaniją Europos Sąjungoje (ES), yra „didžia dalimi priimtinas“ Lenkijai. Premjerė pabrėžė norinti, kad šalies darbuotojai Jungtinėje Karalystėje nenukentėtų, informuoja „EUbusiness“.

Po diskusijos su Vokietijos kanclere Angela Merkel B. Šydlo sakė, kad pasiūlymai „daugiausia priimtini“, tačiau pridūrė: „Mums ypač svarbu padaryti viską siekiant užtikrinti, kad Britanijoje dirbantys lenkai būtų gerbiami ir gautų garantijas“.

A. Merkel papildė, kad abi politikės susitarė, kad „padarys viską, ką gali, kad išlaikytų Britaniją ES, nenusižengiant pagrindiniams Sąjungos principams, pavyzdžiui, laisvam asmenų judėjimui“.

Daugiau nei milijonas lenkų gyvena ir dirba Britanijoje. Varšuva nesutiks su jokiu planu, galinčiu diskriminuoti šalies piliečius Jungtinėje Karalystėje.

Britų premjeras Davidas Cameronas viliasi dėl reformų susitarti vasario 18-19 dienomis vyksiančiame susitikime, prieš surengiant referendumą dėl Britanijos narystės ES. Referendumas greičiausiai bus surengtas birželį.