Giulio Regeni kūnas buvo rastas trečiadienį prie kelio Kairas-Aleksandrija vakariniame Spalio 6-osios priemiestyje ir buvo atpažintas jį pažinojusių žmonių.

Savo vardo viešinti nepanoręs šaltinis naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad 28 metų G.Regeni dingo Egipte sausio 25 dieną, kai šalyje buvo minimos ilgametį autokratą Hosni Mubaraką nuvertusio sukilimo penktosios metinės.

Vienas Kairo centrinės lavoninės darbuotojas patvirtino, kad ten buvo atvežti G.Regeni palaikai.

Britanijos Kembridžo universiteto informacija rodo, kad G.Regeni buvo Politikos ir tarptautinių studijų katedros doktorantas.

Italija paprašė Egipto organizuoti bendrą tyrimą dėl G.Regeni nužudymo.

Nors rastų palaikų tapatybė dar nebuvo oficialiai patvirtinta, Italijos užsienio reikalų ministras Paolo Gentiloni pareiškė užuojautą G.Regeni šeimai, o studento tėvai išskrido į Kairą parsigabenti sūnaus palaikų.

G.Regeni, kuris, be kita ko, studijavo arabų kalbą ir literatūrą, yra kilęs iš Fiumičelo miestelio Italijos šiaurės rytuose.

Jis atvyko į Kairą rinkti medžiagos disertacijai ir paskutinį kartą buvo matytas sausio 25 dieną, kai išėjo iš savo namų sostinės priemiestyje, ketindamas važiuoti metropoliteno traukiniu į miesto centrą susitikti su draugu.