Tiesa, kiek vėliau tą pačią dieną šis komitetas priėmė J. Assange‘ui palankų sprendimą.

Kaip praneša BBC, JT komitetas nusprendė, kad „Wikileaks“ įkūrėjas buvo „neteisėtai sulaikytas“.

J. Assange‘as yra Ekvadoro ambasadoje Londone jau ilgiau negu trejus metus, vengdamas būti išduotas Švedijai, kuri jį įtaria išprievartavimu.

Visą tą laiką jis gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone. J. Assange'as ketvirtadienį per „Wikileaks“ paskelbė, kad sulaukęs jam nepalankaus sprendimo jis penktadienį paliks ambasadą ir pasiduos britų policijai.

„Jei Jungtinės Tautos paskelbs, kad pralaimėjau Jungtinei Karalystei ir Švedijai, aš penktadienio vidudienį paliksiu ambasadą ir leisiuosi areštuojamas, nes nėra jokios realios apeliacijos galimybės“, – rašė „Wikileaks“ įkūrėjas.

J. Assange'as nuo 2012 metų birželio gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone, kad išvengtų Švedijos arešto. Švedijoje jis baiminasi galimo išdavimo JAV, kur jam dėl paslapčių atskleidimo gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Pradžioje Švedijos prokuratūra 44 metų J. Assange'ui buvo pateikusi kaltinimus dėl seksualinio priekabiavimo ir išnaudojimo keliais atvejais. Dabar visiems jiems, išskyrus kaltinimą išprievartavimu, suėjusi senatis. Ne kartą buvo svarstoma apklausti J. Assange'ą Ekvadoro ambasadoje.