Antradienį Bagdade nesunkiai sužeistas Bahreino pasiuntinys, kai jo automobilį apšaudė ginkluoti užpuolikai. Po kelių valandų kovotojai apšaudė koloną, vykusią į Pakistano diplomatinę misiją.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Bagdade buvo apšaudyti du Rusijos ambasados automobiliai, bet diplomatai per šį incidentą nenukentėjo.

"Užsienio reikalų ministerija patvirtina informaciją, kad dvi Rusijos ambasadai Bagdade priklausančios šarvuotosios mašinos praėjusį sekmadienį buvo apšaudytos pakeliui į oro uostą pavojingiausiame trasos ruože", - sakė URM atstovas Aleksandras Jakovenka.

Šeštadienio vakarą Bagdade buvo pagrobtas Egipto ambasadorius Irake. Nuo 2004 metų balandžio Irake įkaitais paimta daugiau nei 270 užsieniečių iš 37 valstybių.

Policijos šaltinių teigimu, Bahreino diplomato automobilį, kuriuo jis vyko į darbą, pasiturinčiųjų Mansurio kvartale apšaudė keturi ginkluoti vyrai. Automobilio vairuotojas nenukentėjo. Anot ligoninės šaltinių, diplomatui, kurį Bahreino užsienio reikalų ministerija įvardijo kaip Hassaną Malalla al-Ansari, viena kulka kliudė dešinę ranką.

Sukilėliams apšaudžius Pakistano diplomatinę koloną, jos sargybiniai pradėjo atsišaudyti. "Įvyko susišaudymas. Kulkos kliudė tris mašinas, bet ambasadorius nenukentėjo" - sakė šaltinis policijoje.

Islamabadas, reaguodamas į šį incidentą, nusprendė savo ambasadorių iš Bagdado perkelti į Jordanijos sostinę Amaną, pranešė Pakistano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

Naujoji Irako vyriausybė šiuos išpuolius laiko arabų sunitų kampanija prieš arabų ar musulmonų valstybes, kuriose daugumą sudaro taip pat sunitai. Tokiomis priemonėmis jie bando neleisti joms užmegzti glaudesnių santykių su JAV remiama Irako vyriausybe.

"Egipto ambasadorius pagrobtas tikintis įbauginti šalyje reziduojančius užsienio valstybių diplomatus. Bauginimas - pagrindinis teroristų ginklas", - per spaudos konferenciją, kuri vyko dar iki incidento su Pakistano diplomatais, sakė vyriausybės atstovas spaudai Laithas Kubba.