Incidentas, kurio dėmesio centre atsidūrė Vokietijoje gyvenanti emigrantų šeima iš Rusijos, apkartino diplomatinius Maskvos ir Berlyno santykius.

Vokietija anksčiau apkaltino Rusiją naudojantis šia byla kaip „politine propaganda“.

Šalies žiniasklaidoje Lizos vardu įvardytos mergaitės tėvai pasigedo sausio 11 dieną. 13-metė atsirado po dienos su mėlyne ant veido ir teigė, kad ją buvo pagrobę grupelė pabėgėlių.

Šį incidentą tyrusi Vokietijos policija išsiaiškino, kad nepilnametės mobiliajame telefone rasti duomenys neatitiko jos pasakojimų, be to, pareigūnai teigė neradę jokių įkalčių, liudijančių, kad mergaitė galėjo tapti seksualinio nusikaltimo auka.

Vokietijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą nepilnametė patyrė neįvardytų problemų mokykloje ir tą naktį, kai buvo dingusi, praleido 19-mečio draugo namuose.

Tačiau to neužteko Rusijos pareigūnams, kurie kritikavo pareigūnų veiksmus šioje byloje ir apkaltino Vokietiją slėpus šio incidento faktus.

Sekmadienį Vokietijos pareigūnai žengė dar vieną žingsnį į priekį. Generalinio prokuroro atstovas Martinas Steltneris pranešė, kad mergaitė „nedelsiant prisipažino, jog istorija apie išžaginimą yra išgalvota“ po to, kai buvo apklausta specialistų.

Lizos motina leidiniui „Der Spiegel“ sekmadienį sakė, kad dukra turi psichinės sveikatos problemų ir gydosi.