"Iki rugsėjo 1 dienos aš ketinu paduoti ieškinį į Londono teismą, reikalaudamas grąžinti man nuosavybę, kuri buvo atimta iš manęs prievartaujant duoti užmokestį ar turto ir šantažuojant. Šis ieškinys bus pateiktas Romanui Abramovičiui", - sakė B.Berezovskis.

Atsakydamas į klausimą, kokia suma nurodyta ieškinyje, B.Berezovskis, kuris į Britaniją pabėgo 2001 metais, norėdamas išvengti teisminio persekiojimo savo šalyje, pabrėžė: "Aš pareikalausiu grąžinti man pusę turto, kuris priklauso Abramovičiui, ir atlyginti žalą".

Verslininkas nesieja ieškinio padavimo su pranešimais, kad R.Abramovičius gali parduoti savo dalį naftos kompanijoje "Sibneft". Šie du įvykiai niekaip nesusiję, bet tas, kas ketina pirkti šią nuosavybę, turi žinoti, kad perka tai, kas pavogta", - pareiškė B.Berezovskis.

"Sibneft" atstovas, komentuodamas šiuos žodžius, pareiškė: "Pono Berezovskio žodžiai susiję tik su jo asmeninėmis aplinkybėmis, bet neturi nieko bendra su naftos kompanijos "Sibneft" praeitimi ar dabartine būkle".

Anksčiau kalbėdamas per radijo stotį "Echo Moskvy" B.Berezovskis sakė: "Ieškinio priežastis ta, kad 2000-2004 metais šantažuojant ir grasinant iš manęs buvo atimta nuosavybė".

Verslininko teigimu, to "tiesioginis vykdytojas" buvo R.Abramovičius, kuris veikė, vykdydamas Rusijos valdžios užsakymą.

Atsakydamas į klausimą, kodėl ieškinys bus paduotas į Britanijos teismą, B.Berezovskis pažymėjo, kad, jo nuomone, "Rusijos teismas neveikia, o Anglijos teismas - visiškai objektyvus ir jam negali turėti įtakos nei Britanijos vyriausybės, nei Rusijos valdžios spaudimas".

R.Abramovičius yra vienas pagrindinių kompanijos "Sibneft" akcininkų. 2003 metų vasarą jis įsigijo Anglijos futbolo klubą Chelsea".

1999 metais R.Abramovičius buvo išrinktas Rusijos Valstybės Dūmos deputatu Čiukotkos vienmandatėje rinkimų apygardoje, o 2000-aisiais tapo Čiukotkos autonominės apygardos gubernatoriumi. Šias pareigas jis eis iki šių metų pabaigos.