28 metų bosnių kilmės vyras ir iš Jemeno kilęs 19-metis buvo suimti ketvirtadienį, kai važiavo autobusu Graikijos šiaurėje netoli Turkijos sienos esančiame Aleksandrupolio mieste, sakė šaltiniai.

Jų bagaže buvo rastos dvi mačetės, armijos uniformos ir kiti „kariški daiktai“.

Abu tie vyrai buvo apkaltinti ginklų turėjimu ir antradienį stos prieš magistrato teisėją, nurodė policija.

Minimas 28 metų vyras yra žinomas Europos pareigūnams dėl ryšių su džihadistais. Jis yra teistas už teroristinės atakos planavimą; jį atidžiai stebėjo švedų pareigūnai.

Televizija „Mega Channel“ sekmadienį pranešė, kad 2005 metais tas vyras buvo areštuotas Bosnijoje, kai policija per kratą jo namuose surado mirtininko sprogdintojo diržą, sprogmenų ir vaizdo įrašų, kuriuose kažkoks vyras, kurio veido nematyti, grasina teroro išpuoliais JAV Kapitolijui ir Baltiesiems rūmams.

Bosnijos teismas jam skyrė iki 14 metų laisvės atėmimo, bet 2011-aisiais vyras buvo paleistas ir pasiprašė politinio prieglobsčio Švedijoje, sakė šaltiniai graikų policijoje.

Abu minimi vyrai atskrido į Graikiją lėktuvu iš Švedijos „prieš 10 dienų“ ir autobusu vyko į Salonikus, o paskui – į Aleksandrupolį. Pagal jų bilietus sprendžiama, kad vyrai norėjo išvykti į Turkiją, nurodė policija.