Kol kas informacija apie nukentėjusius ar aukas šiame gaisre tikslinama.

Pranešama, kad karinėje parengtyje budi Rusijos gelbėjimo tarnybų sraigtasparnis Ka-32, o į gaisro vietą išvyko gaisrinės laboratorija, kuri tirs kenksmingų medžiagų koncentracijos kiekį ore.

Gaisras Sankt Peterburge – tai jau antras milžiniškas pramoninis gaisras Rusijoje per kelias valandas.

Naktį taip pat Maskvos šiauriniame rajone užsidegė siuvėjų cechas. Iš pradžių buvo pranešama, kad per šį 3 tūkst. kvadratinių metrų apėmusį gaisrą žuvo 9 žmonės, tačiau iš ryto patikslinta, kad skaičius išaugo iki 11. Šį gaisrą gesino 123 gelbėtojai.

Visi žuvusieji siuvėjų ceche buvo šiame pastate įsikūrusios įmonės darbuotojai. Gaisrui užgesinti prireikė 4 valandų.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Maskvoje gaisrą sukėlė tyčinis padegimas.

Paskutiniais duomenimis, per gaisrą siuvykloje žuvo mažiausiai 12 žmonių – daugiausiai migrantų darbininkų iš Centrinės Azijos, taip pat trys vaikai, sekmadienį pranešė Rusijos pareigūnai.

„Gaisro aukomis tapo 12 žmonių. ... Pagal preliminarius duomenis, žuvusieji buvo darbininkai iš Centrinės Azijos šalių, kurie ten pat ir gyveno“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo šaltinius gelbėjimo tarnybose.

Rusijos vaikų teisių ombudsmenas Pavelas Astachovas savo „Twitter“ pranešime patvirtino, kad tragedijos aukomis tapo migrantai darbininkai, kurie gyveno tame pastate su savo vaikais, iš kurių žuvo bent trys – tarp jų vienas kūdikis..

„Pagal preliminarius duomenis, darbo vietoje gyveno migrantai. Kai kurie – netgi su vaikais. Iškelta baudžiamoji byla. Tiriama padegimo versija“, – nurodė P.Astachovas.

Gaisras įsiplieskė šeštadienį apie 21 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku ir buvo užgesintas 0 val. 55 min. (šeštadienį 23 val. 55 minučių). Per šį incidentą išdegė apie 3 tūkst. kv. metrų patalpų ir įgriuvo dalis stogo.

Pasak teisėsaugos pareigūnų sakė, kad tas pastatas priklausė bendrovei „Integral dizain“, kuri jį nuomojo, o ten veikusioje siuvykloje buvo siuvami drabužiai ir patalynė.

Vienas teisėsaugos šaltinis sakė „Interfax“, kad įvykio vietoje buvo rasti du gaisro židiniai, todėl tikėtina, kad pastatas buvo padegtas.