„2016 metų sausio 25 dieną JAV lėktuvas RC-135U vykdė savo kasdienį maršrutą tarptautinėje erdvėje virš Juodosios jūros, kai tuo tarpu Rusijos naikintuvas Su-27 priartėjo prie jo „nesaugiai ir neprofesionaliai“. Mes tiriame šį konkretų incidentą“, - savo pareiškime akcentavo Gynybos departamento atstovas spaudai, armijos pulkininkas Michelle L. Baldanza.

Kitas JAV karinis pareigūnas CNN sakė, kad Rusijos naikintuvas praskrido prie dešinę JAV lėktuvo pusę, tuomet padarė tokį posūkio manevrą, kad jis turėjo neigiamos įtakos JAV orlaivio valdymui. Pareigūnas tikino nežinantis, ar Rusijos lėktuvas tuo metu buvo ginkluotas. Jis tikino, kad šis incidentas įvyko didesniu nei 40 mylių (64 km) nuo Rusijos pakrantės atstumu.

Panašus incidentas įvyko 2014 metais tarp tų pačių modelių JAV ir Rusijos lėktuvų.

Tuo metu Rusijos Su-27 praskrido 100 pėdų (30 metrų) atstumu nuo JAV RC-135U lėktuvo nosies virš Ochotsko jūros, kuri skiria Rusiją ir Japoniją.

JAV pareigūnas tai pavadino „vienu pavojingiausių prasilenkimu per pastaruosius dešimt metų“ ir pasakė, kad Rusijos lėktuvas „sukėlė pavojų JAV lėktuvo įgulos narių gyvybei“.

Tuo metu darydamas posūkį Rusijos lėktuvas „parodė savo pilvą“ JAV orlaiviui taip, kad galima buvo įžiūrėti, jog jis buvo ginkluotas raketomis.