Dėl paties A. Venediktovo klausimų nekilo, o štai dėl M. Chodorkovskio pasirodymo toje pačioje nuotraukoje su Rusijos scenos žmonėmis, iš esmės lojaliems Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui (pavyzdžiui, Valerija, jam labai padėjo per paskutinius prezidento rinkimus), kilo nemenkas sujudimas.

Netgi nuskambėjo raginimas opozicijos politikui ateiti į mitingą „Valerijos koncertas Londone. Na jau ne, ačiū!“.

Dar konkretesnę pretenziją M. Chodorkovskiui suformulavo žurnalistė Božena Ryska: „Fotografuodamiesi su netikėliais, padlaižiais, jūs visiems parodote, kad ir jie apsimetinėja, ir jūs apsimetinėjate“.

M. Chodorkovskis gana greitai sureagavo į jam išsakytą kritiką. Štai pati įdomiausia jo rašytinio atsakymo dalis: „Pavyzdžiui, aš, žmogus iš paprastos šeimos, technokratas, galų gale buvęs kalinys, kuris net 10 metų negalėjo rinktis, į kokį koncertą nueiti, tiesiog myliu Valeriją. Jos dainų klausydavausi praktiškai kiekvieną dieną, metų metus. Ji man primindavo namus, galiu jai viską atleisti – aišku, jeigu jai tas mano atleidimas iš viso reikalingas“.

Netrukus žmonės pradėjo piktintis M. Chodorkovskio muzikiniu skoniu.

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ Rusijos opozicijos veikėjas paaiškino, ką galvoja apie „rankų paspaudimus“ ir pažadėjo paspausti ranką net ir „Rosneft“ vadovui Igoriui Sečinui – jeigu tik bus tokia būtinybė.

Socialiniame tinkle „Twitter“ kaip reikiant kliuvo ir J. Prigožinui (Valerija savo paskyroje nesilankė jau seniai, nes priešingu atveju būtų kaip reikiant susikrimtusi).

Skelbiama, kad aršiausiai prodiuserį užsipuolė Aramas Gabrelianovas – generalinis „News Media“ direktorius. J. Prigožinas gynėsi, kaip galėjo.

Kitą dieną po susitikimo su M. Chodorkovskiu prodiuseris pareiškė, kad tame nemato nieko blogo: „Michailas Chodorkovskis – žinomas žmogus, mes puikiai žinome, kas jis toks, tad kodėl nenusifotografavus?“.

Toks buvo prodiuserio atsakymas į pastebėjimas, kad jis ir jo žmona susitiko su žmogumi, kuriam Rusija paskelbė tarptautinę paiešką.

„Kalbant apie Michailą Chodorkovskį, tikrai nežinau visų smulkmenų. Žinau tik tiek, kad jis daug metų sėdėjo kalėjime, o tada jį paleido ir jis išvyko į Europą... Nejaugi man kiekvieno sutikto žmogaus prašyti parodyti pasą, tikrinti, ar kartais jis neieškomas?“ – teigia J. Prigožinas.