Po skyrybų su Liudmila Putina Rusijos prezidentas neskuba vesti antrą kartą, nes nenori, kad žlugtų jam parankus mitas, esą jis yra „Dangaus Rusijai siųstas jaunikis“. Tokią mintį S. Belkovskis išsakė televizijos kanalo „Dožd“ eteryje.

„Vladimiras Vladimirovičius itin aktyviai ir nuodugniai puoselėja mitą, esą jis vedęs Rusiją – panašiai kaip karalienė Elžbieta I. Jam pačiam atrodo, kad Rusijos žmonės tuo tiki“, – sakė. S. Belkovskis.

Šio mito esmę politologas apibūdino taip: „Prezidentas tautai turi atrodyti patrauklus ir seksualus, tačiau konkrečiais atvejais privalo išlikti aseksualus. Niekas neturi teisės iš Rusijos tautos atimti Dangaus jai siųsto sužadėtinio, kuris ją gali apvaisinti visais įmanomais energijos pavidalais“, – paaiškino politologas.

Be to, S. Belkovskis teigia, kad dar kartą vesti V. Putinas ryžtųsi tik tuo atveju, jeigu prireiktų skubiai nukreipti rusų dėmesį nuo ekonominių problemų.

„Manau, kad kol kas mitas, esą V. Putinas vedęs Rusiją, todėl negali vesti paprastos moters, kad ir pačios gražiausios, galios ir toliau. Kad ir kaip ten būtų, bent jau kol nereiks rusų žmonių dėmesio atitraukti nuo pingančios naftos“, – savo nuomonę išdėstė politologas.

DELFI primena, kad žurnalas „Sobesednik“ išspausdino straipsnį, kuriame teigiama, kad buvusi Rusijos vadovo žmona Liudmila vėl ištekėjo. Leidinio duomenimis, jos išrinktuoju tapo fondo „Tarpasmeninių komunikacijų plėtros centras“ vadovas Artūras Očeretnas.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas antradienį atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus, kad esą buvusi Vladimiro Putino žmona Liudmila vėl ištekėjo, praneša „Interfax“.

„Jūs žinote, kad Vladimiras Vladimirovičius ir Liudmila Aleksandrovna yra išsiskyrę. Tad aš nesu įgaliotas kalbėti apie Liudmilą Aleksandrovną ir jos asmeninį gyvenimą“, – sakė D. Peskovas.

Paklaustas, ar V. Putinas ketina vesti, jo spaudos sekretorius pareiškė: „Aš nenoriu pažeisti tradicijos ir kalbėti apie prezidento asmeninį gyvenimą. Mes to nedarėme ir nedarysime ateityje“.