Šie objektai, tarp kurių, anot sąmokslo teorijų šalininkų, yra ir slaptų miestų bei NSO bandymų centrų, „Google Earth“ dažniausiai vaizduojami kaip išplaukę ar net paprasčiausiai ištrinami.

Neseniai news.com.au pasirodžiusiame straipsnyje pateikiamas sąrašas įslaptintų regionų ir objektų, kurių mįslingas išnykimas nustebino ir papiktino nemažai žmonių.

Vašingtono ir Oregono valstijų pasienis, HAARP centras

Prieštaringai vertinama vadinamoji HAARP (Aukšto dažnio aktyvaus pašvaistės tyrimo programa) buvo vykdoma netoliese Vašingtono ir Oregono valstijų sienos.

2014 metais JAV karinės oro pajėgos šį tyrimų centrą, kuriame buvo tiriama jonosfera (viršutinis jonizuotas žemės atmosferos sluoksnis), uždarė.

Sąmokslo teorijų šalininkai ilgai manė, kad HAARP programa skirta kontroliuoti oro sąlygas. Buvo ir tokių, kurie buvo šventai įsitikinę, kad ten veikia NSO tyrimų ir bandymų bazė.

2010 metais Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas pareiškė, kad HAARP (arba programa, panaši į ją) sukėlė žemės drebėjimą Haityje. Šį objektą „Google Earth“ slepia.

Projektą HAARP kartu finansavo JAV karinės oro pajėgos, JAV karinis laivynas, Aliaskos universitetas ir Pažangių gynybos projektų tyrimų agentūra (DARPA).

HAARP centras

Paslaptingas miestas, Rusija

Rusijos Sibiro tundroje yra vieta, kurią „Google“ techninėmis priemonėmis slepia nuo pašalinių akių – įdomiausia, kad niekas nežino, kodėl.

Arčiausiai esantis miestas – Egvekinotas. 1986 metais rusams buvo pasakyta, kad ten yra dešimtys uždarų miestų, kuriuose gyvena daugiau nei milijonas žmonių.

Prie miestų pavadinimų buvo nurodomi mįslingi skaičiai, pavyzdžiui, Arzamas-16, kuriame gyveno daug branduolinių inžinierių, užbaigusių Amerikos branduolinį monopolį. Taigi netrukus atsirado tokių, kurie pradėjo garsiai svarstyti, jog galbūt nuo pašalinių akių taip slepiamas vienas iš slaptųjų „Rusijos miestų“.

Vienas iš straipsnio autorių svetainėje „Siberian Light“ teigia, kad šis užmaskuotas objektas gali būti arba „radarų stotis arba raketa perėmėja“. Kiti tvirtina, kad šios vietovės nuotrauka – perkelta kitos šalies teritorijos atvaizdo kopija.

Miestas Rusijoje

Portlišo kalėjimas, Airija

Airijos Lišo grafystėje esantis Portlišo kalėjimas – ypatingo saugumo įkalinimo įstaiga, kur savo dienas leidžia patys pavojingiausi šalies nusikaltėliai. Nors „Google Earth“ jo ir nemaskuoja, atidžiau pažiūrėjus į nuotrauką tampa aišku, kad spalvos kontrastuoja su aplinka. Taip yra todėl, kad „Google Earth“ pateikia senojo kalėjimo nuotrauką – greičiausiai toks sprendimas priimtas norint užtikrinti, kad niekas negalėtų sugalvoti pabėgimo plano.

Portlišo kalėjimas

Farerai – Danijai priklausantis archipelagas, kurį sudaro 18 vulkaninės kilmės salų, išsidėsčiusių Atlanto vandenyne tarp Norvegijos ir Islandijos. Tai autonominė teritorija, tačiau nemaža jos dalis nėra matoma „Google Earth“. Pvz., nematyti Antrojo pasaulinio karo laikų karinės bazės Vagaro saloje.

Niekas nežino, kodėl kai kurios Farerų dalys (salose gyvena apie 50 tūkst. žmonių) yra slepiamos po sustambintais pikseliais.

News.com.au spėja, kad taip gali būti slepiami nelegalios žvejybos ar banginių medžiojimo pėdsakai.

Farerų salos

Százhalombatta naftos perdirbimo gamykla, Vengrija

Ji „Google Earth“ žemėlapyje užtušuota žalia spalva, o pastatai ir teritorija pašalinti iš palydovinių nuotraukų. Kodėl? Niekas negali pasakyti. Dar keisčiau, kad žalios dėmės dengia ir paprasčiausias tuščias pievas.

Százhalombatta naftos perdirbimo gamykla

Kangtega, Nepalas

Tai – viena iš Himalajų viršukalnių, kuri dar vadinama Sniego Balnu. Jos aukštis – 6 782 metrai. Tačiau „Google Earth“ šis kalnas paslėptas – nežinia kodėl. Gali būti, jog tai – tiesiog programos klaida.

Kangtega

Volkelio karinių oro pajėgų bazė, Olandija

Olandų premjero Ruudo Lubberso teigimu, šios bazės požemiuose laikomos 22 JAV branduolinės raketos. Šiame arsenale yra ir termobranduolinė bomba B61. Branduoliniai užtaisai Volkelyje laikomi nuo XX a. septintojo dešimtmečio, kai buvo kilusi Kubos krizė. Volkelio karinė bazė „Google Earth“ žemėlapiuose uždengta maskuojamosiomis spalvomis.

Volkelio karinių oro pajėgų bazė

Keowee užtvanka, Pietų Karolina, JAV

Ši užtvanka ant Keowee ežero kranto „Google Earth“ nerodoma. Ežeras yra 42 km ilgio, 4,8 km pločio. Vidutinis gylis – 16 metrų, kranto linija – apie 480 km. Ežero pakrantėje pastatyta hidroelektrinė. Tačiau ne tik. Keowee ežero vandenimis vėsinami 2,538 megavatų galios Oconee branduolinės jėgainės reaktoriai.

Keowee užtvanka

Valensijos miestas, Filipinai

Dalis Filipinuose esančio Valensijos miesto uždengta pikseliais. Mieste gyvena daugiau kaip 180 tūkst. žmonių. Miestas įsikūręs centrinėje šalies provincijoje – Bukidnone. Manoma, kad miesto dalis slepiama per klaidą arba kad taip slepiama Filipinų antiraketinė gynybos sistema.

Valensijos miestas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)