Buvusiam karininkui Henry Worsley iki beveik 1 600 kilometrų kelionės pabaigos buvo likę vos 48 kilometrai, kai jis išsikvietė pagalbą ir sraigtasparniu buvo išskraidintas į ligoninę.

Pirmadienį jo šeima pranešė, kad H.Worsley mirė „dėl visiškos organų disfunkcijos“ Punta Arenaso ligoninėje, Čilėje. Prieš dieną jam buvo atlikta operacija dėl bakterinio peritonito – ūminės bakterinės pilvaplėvės infekcijos, dėl kurios pacientą gali ištikti septinis šokas.

55 metų H.Worsley, kuris sau reikiamas atsargas traukė rogutėmis, per 71 dieną įveikė 900 mylių atstumą, taip norėdamas užbaigti prieš 100 metų nepasisekusią Ernesto Shackletono (Ernesto Šakltono) ekspediciją. E.Shackletonas buvo priverstas nutraukti savo kelionę, kai 1915 metais jo laivą „Endeavour“ užspaudė ir nuskandino ledų sangrūda ir jo įgulai beliko rūpintis tik savo išsigelbėjimu.

Pasak H.Worsley žmonos Joannos (Džoanos), ekspedicijos organizatoriai surinko daugiau nei 100 tūkst. svarų sterlingų (137 tūkst. eurų) sužeistiems kariams.

Princas Williamas, kuris buvo šios ekspedicijos globėjas, pareiškė, kad jo brolis princas Harry neteko draugo.

„Jis buvo žmogus, demonstravęs didelę drąsą ir ryžtą. Mes nepaprastai didžiuojamės, kad bendradarbiavome su juo“, – sakė Williamas.

H.Worlsey nusprendė nutraukti savo kelionę penktadienį, kai dvi dienas negalėjo išeiti iš savo palapinės.

„71 dieną Antarktidoje vienas, daugiau nei 900 statutinių mylių atstumas ir nuolat mažėjanti mano fizinė ištvermė šiandien pasiekė savo – su dideliu liūdesiu turiu pranešti apie kelionės pabaigą, visai arti tikslo“, – sakoma keliautojo paskutiniame pranešime iš Antarktidos.