Šiuo metu prezidentas yra gydomas ligoninės intensyvios terapijos skyriuje, todėl gydytojai ir medikai gali atidžiai stebėti jo sveikatos būklę.

Po tokių operacijų intensyvios terapijos skyriuje pacientai paprastai praleidžia maždaug savaitę, jiems atliekami papildomi tyrimai. Vėliau pacientai yra perkeliami į Kardiologijos centrą tolesniam gydymui.

Pasak L.Sylės, kol kas dar anksti pasakyti, kiek laiko prezidentas išbus ligoninėje, tačiau iš jos išėjusiam R.Vėjuoniui bus taikomas reabilitacinis gydymas.

Šalies vadovui buvo atlikta skubi širdies operacija, ir, kaip paprastai būna tokiais atvejais visiems kitiems pacientams, operacijos išlaidas apmokėjo valstybė, sakė L.Sylė.

Kaip anksčiau pranešė L.Sylė, medikai po atliktų tyrimų konstatavo 49 metų prezidentui, kuris yra jauniausias šalies lyderis užėmęs Latvijos vadovo postą, sepsinę infekciją, kuri palietė širdies vožtuvą.

Tada kardiologų ir kardiochirurgų konsiliumas nusprendė, jog dabar svarbiausia prezidentui atlikti operaciją širdžiai, kad būtų galima likviduoti infekcijos židinį ir nebeleisti jai toliau plisti.

Infekuotą širdies vožtuvą chirurgai pakeitė dirbtiniu. Po operacijos medikai pranešė, kad prezidento būklė yra stabili ir normali, atsižvelgiant jo išgyventą chirurginę intervenciją.