ABBA“ yra vienas sėkmingiausių kolektyvų per visą populiariosios muzikos istoriją ir pati populiariausia Skandinavijoje sukurta grupė.

Vokalistė Agnetha Fältskog, vokalistas ir gitaristas Björnas Ulvaeusas, klavišininkas ir vokalistas Benny Anderssonas ir vokalistė Anni-Frid Lyngstad muzikos pasaulį tiesiog šturmavo, praėjusio amžiaus aštuntame dešimtmetyje įsibraudami į viso pasaulio geriausių kūrinių dešimtukus.

Pirmoji sėkmė Švedijos ansambliui nusišypsojo 1972 metais, įrašius kūrinį „People Need Love“. Kvarteto tarptautinio populiarumo pradžia siejama su jo pergalė 1974 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, kur jie pristatė kūrinį „Waterloo“.

Vėliau buvo singlas „S.O.S.“, kuris pakėlė grupę į aukščiausias Anglijos hitų parado vietas, paskui pasirodė tokios dainos kaip „Mamma Mia“, „Dancing Queen“, „Money Money Money“ ir daugybė kitų kompozicijų, kurios iki šiol prisimenamos ir mylimos visame pasaulyje.

„ABBA“ tapo pirmuoju kolektyvu Europoje, kuris išsikovojo lyderio pozicijas visų anglakalbių šalių geriausių dainų lentelėse. Aštuntas dešimtmetis netgi pradėtas vadinti „ABBA“ dešimtmečiu.

Kiekvienas kvarteto pasirodymas viešumoje tapdavo įvykiu, o naujas įrašas – hitu. 1982 metų rudenį išleidę rinkinį „The First Ten Years“ muzikantai pažymėjo grupės dešimtmetį, po ko kiekvienas jų užsiėmė soline karjera. Pasakojame, kaip susiklostė legendinio kvarteto dalyvių gyvenimai kolektyvui iširus.

Agnetha Fältskog (65 m.)

Sėkmingą muzikinę karjerą Agnetha Fältskog pradėjo būdama vos penkiolikos. Dar gerokai prieš susikuriant grupei „ABBA“ dainininkė suspėjo sublizgėti daugybėje muzikos kolektyvų ir tapti populiaria Švedijoje. Subyrėjus legendiniam ketvertukui, dainininkė įrašė kelis solinius albumus švedų ir anglų kalbomis, paskui iš muzikos pasaulio ilgam išnyko. Mergina ne kartą buvo prisipažinusi, kad pavargo nuo dainavimo ir netgi ėmė bijoti prieiti prie mikrofono. Jai prireikė kelerių metų, kad atsigautų po intensyvaus gastrolių grafiko ir žiniasklaidos spaudimo.

Kaip susiklostė visų „ABBA“ narių gyvenimai, skaitykite portale moteris.lt.

Agnetha Faltskog