Apie Tracko Palino areštą buvo pranešta tą pačią dieną, kai jo motina, ultrakonservatyvaus respublikonų sparno, vadinamo Arbatėlės judėjimu, ikona, išreiškė palaikymą pompastiškajam kandidatui į prezidentus Donaldui Trumpui.

Konflikto metu T.Palinas, kaip teigiama, mojavo ginklu ir grasino nusišauti.

S.Palin, buvusi Aliaskos gubernatorė, kuri 2008-aisiais buvo prezidento posto siekusio Johno McCaino pasirinkta kandidatė į viceprezidentus, garsėja kaip šaunamųjų ginklų entuziastė.

26 metų Trackui, vyriausiam S.Palin sūnui, kuris yra Irake tarnavęs armijos veteranas, kaltinimai buvo pareikšti laikinojo sulaikymo įstaigoje Aliaskoje.

Remiantis internete paskelbtais teismo dokumentais, pirmadienį vėlai vakare neblaivus T.Palinas savo motinos namuose Vasiloje įsivėlė į konfliktą su savo mergina.

Mergina paskambino pagalbos telefonu 911 ir pranešė, kad „vyras jai smogė į veidą ir kad jis turi šaunamąjį ginklą“, rašoma policijos teismui pateiktuose dokumentuose.

Netrukus pagalbos telefonu 911 paskambinęs vyras, prisistatęs Tracku Palinu, pranešė, kad prieš tai skambinusi moteris yra girta.

Į buvusios Aliaskos gubernatorės namus atvykusi policija apklausė T.Paliną, kuris „nebuvo linkęs bendradarbiauti, elgėsi agresyviai ir išsisukinėjo“ atsakydamas į užduodamus klausimus. Jo dešinė akis buvo sužeista ir nuo vyro sklido stiprus alkoholio kvapas, nurodė policija.

Į namą atvykusi policija iš pradžių negalėjo rasti skambinusios merginos, o T.Paliną dėl agresyvaus elgesio teko surakino antrankiais.

Po kurio laiko pareigūnai aptiko merginą antrame namo aukšte, pasislėpusią po lova.

„Ji buvo akivaizdžiai sugniuždyta, o jos galvoje buvo žaizda“, - rašoma dokumentuose.

T.Palinas galiausiai papasakojo pareigūnams, kad visą vakarą ginčijosi su savo mergina dėl jos tariamų ryšių su buvusiu vaikinu.

Dokumentuose rašoma, kad mergina papasakojo policijai, jog T.Palinas kumščiu smogė jai į dešinę galvos pusę šalia akies“, o kai ji nugriuvusi ant žemės susirietė, dar jai spyrė.

Jis numetė draugės mobilųjį telefoną kitapus įvažiavimo kelio prie namo. Kai mergina jį surado, T.Palinas nukreipė sau į galvą šautuvą ir šaukė: „Nejau manai, kad to nepadarysiu?“

Pasak policijos, nerimaudama, kad jis nusišaus, mergina išbėgo iš namo. Apibėgusi aplink, ji sugrįžo į vidų ir užlipusi laiptais pasislėpė po lova.

Per namo apžiūrą pareigūnai ant virtuvės salos rado neužtaisytą šautuvą AR-15.