Kabulo centre trečiadienį mirtininkas užminuotu automobiliu rėžėsi į mikroautobusą netoli Rusijos ambasados. Tai naujausia mirtina ataka Afganistano sostinėje, nepaisant tarptautinių pastangų pradėti su Talibanu taikos derybas.

Po sprogimo užfiksuotose nuotraukose matoma liepsna ir į dangų kylantys juodi dūmai. Įvykio vietoje dirba specialiosios tarnybos.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

TOLOnews praneša, kad mažiausiai 4 žmonės žuvo, dar 24 sužeisti. Afganistano jėgos struktūrų atstovas, prašęs neskelbti jo pavardės, žurnalistams sakė, kad žuvo mažiausiai penki žmonės.

Pasak Afganistano televizijos TOLO, mikroautobuse buvo šio kanalo darbuotojai.

Kabulo policijos viršininkas Abdulas Rahmanas Rahimi sakė, kad žuvo septyni, sužeisti 25 žmonės.

Tuo metu Rusijos „Sputnik“, remdamasis savo šaltiniais Užsienio reikalų ministerijoje, rašo, ambasados darbuotojai sužeisti nebuvo.

Esą Rusijos ambasada nebuvo atakos taikinys.

„Preliminariais duomenimis, buvo susprogdintas autobusas su (Afganistano) valstybės tarnautojais, - sakė šaltinis. - Rusijos ambasadoje niekas nenukentėjo“.

Afganistano naujienų agentūra „Tool News“ praneša, kad prie Rusijos diplomatinės misijos buvo susprogdintas užminuotas automobilis.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį, kuris įvykdytas praėjus dviems dienoms po antro rato tarptautinių derybų, kuriose buvo siekiama atnaujinti taikos derybas su Talibanu.

„Išpuolis įvyko prie Rusijos ambasados“, – pranešė ministerijos atstovas Najibas Danishas naujienų agentūrai AFP.

Po garsaus miestą sudrebinusio sprogimo į dangų pakilo dūmų kamuolys, į įvykio vietą atvyko greitosios pagalbos ir ugniagesių automobiliai.

Afganistano, Pakistano, Kinijos ir Jungtinių Valstijų atstovai pirmadienį buvo susirinkę į vienos dienos susitikimą Kabule, siekdami derybomis užbaigti 14 metų trunkantį Talibano sukilimą.

Pirmasis vadinamųjų „kelio gairių“ derybų ratas praėjusią savaitę įvyko Stambule, kur keturių šalių atstovai pabandė padėti pagrindą tiesioginiam Kabulo ir islamistų grupuotės dialogui.

Talibano atstovai nedalyvavo nė viename derybų rate, todėl, apžvalgininkų nuomone, bet kokių konstruktyvių derybų dar reikės ilgokai palaukti.

Talibanas suintensyvino išpuolius prieš vyriausybės ir užsienio valstybių objektus Afganistene šią žiemą, kai kovos paprastai aprimsta, ir tai dar labiau išryškina saugumo padėties pablogėjimą šalyje.