Šio kreipimosi tekstas antradienį, sausio 19 dieną, pasirodė M. Chodorkovskio svetainėje, rašo snob.ru.

„Jau savaitę su pasidygėjimu stebiu V. Putino vasalo ir jo „Rusijos didvyrių“ piarinį aktyvumą. Savaitė – daugoka eilinei V. Putino „naminio numylėtinio“ asmeninei kvailystei. Daugoka, norint nesuprasti šito kaip paties jo šeimininko laiško. Laiško mums visiems, nesutinkantiems su tuo, kas vyksta šalyje“, – pareiškė M. Chodorkovskis.

Ramzanas Kadyrovas, Vladimiras Putinas

Asmens, kurį pavadino „naminiu numylėtiniu“ ir „V. Putino vasalu“, pavardės M. Chodorkovskis neįvardijo.

„Tikrųjų Boriso Nemcovo nužudymo organizatorių dangstymas (tai asmeniškai daro pats V. Putinas, priešingai tyrėjų pastangoms) sukėlė asmenų, akivaizdžiai susijusių su šia byla, nebaudžiamumo jausmą. Dabar jais naudojamasi, kad būtų pagrasinta mums visiems“, – pareiškė M. Chodorkovskis.

„Pavojingus „numylėtinius“ laikykite uždaręs narve arba teks atsakyti už pasekmes“, – pridūrė jis.

M. Chodorkovskis Rusijos vadovybę paragino uždaryti „pavojingus numylėtinius“ į narvą po to, kai Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas ir jo aplinkos žmonės pagrasino opozicijai ir liberaliems žurnalistams.

Pats R. Kadyrovas sausio 12 dieną opozicijos atstovus pavadino „liaudies priešais“ ir „išdavikais“, o Čečėnijos parlamento pirmininkas Magomedas Daudovas pagrasino opozicijai Kaukazo aviganiu.