"Šiuo metu Kinijos ir Rusijos regioninis bendradarbiavimas turi unikalių istorinių galimybių, palankūs mūsų šalių politiniai santykiai sudaro sąlygas stiprinti regioninį bendradarbiavimą", - pareiškė Kinijos vadovas sekmadienį, susumuodamas Novosibirske vykusio pasitarimo rezultatus.

Pasitarime dalyvavo Rusijos prezidento įgaliotasis atstovas Sibiro federalinėje apygardoje Anatolijus Kvašninas ir apygardos regionų vadovai.

Kinijos lyderis pažymėjo, kad abi šalys galutinai sureguliavo užsilikusius pasienio klausimus. "Politinio pasitikėjimo ir strateginės tarpusavio sąveikos lygis nuolatos kyla", - pažymėjo jis.

Hu Jintao pažymėjo, kad susitikime su Sibiro federalinės apygardos subjektų valdžios atstovais buvo išsakytas ketinimas iki 2010 metų prekių apyvartą tarp Rusijos apygardos subjektų ir Kinijos padidinti iki 10-12 mlrd. dol. "Aš šiai idėjai visiškai pritariu", - sakė Kinijos lyderis.

Jis pridūrė, kad didėjanti prekių apyvarta tarp šių Rusijos regionų ir Kinijos yra sudėtinė plano didinti dviejų šalių prekybos apimtį dalis.