AQIM pranešė, kad penktadienio naktį užpultas keturių žvaigždučių viešbutis „Splendid“ yra „vienas pavojingiausių pasaulinio šnipinėjimo irštvų Afrikos kontinento vakarinėje dalyje“, nurodė JAV registruota stebėsenos grupė SITE.

Trys pranešime įvardinti užpuolikai yra Battaras al Ansari, Abu Muhammadas al Buqalis al Ansaris ir Ahmedas al Fulanis al Ansaris.

AQIM taip pat paskelbė šių trijų vyrų nuotraukas, kuriose jie įamžinti ginkluoti ir vilkintys karinę aprangą.

Operacija, atsakomybę už kurią šeštadienio rytą, tebevykstant išpuoliui, prisiėmė AQIM, yra „tik lašas pasaulinio džihado jūroje“, nurodoma pranešime.

Ankstesniame pranešime AQIM nurodė, kad išpuolį įvykdė kovotojai iš „al-Murabitoun“ grupuotės, kuriai vadovauja garusis alžyrietis Mokhtaras Belmokhtaras.

Burkina Faso pareigūnai jau pranešė nustatę trijų užpuolikų tapatybes.Tačiau keli išpuolio liudininkai sakė matę daugiau nei tris užpuolikus, kurių paieška tęsiasi.

Burkina Faso pareigūnai pateikia skirtingą žuvusių užsieniečių skaičių, priklausomai nuo šaltinių jis svyruoja tarp 14 ir 15.

Penktadienį šiauriniame Barabulė regione prie Nigerio ir Malio sienos buvo pagrobta pagyvenusi australų pora. Šis pagrobimas dar labiau išryškino sunkią saugumo padėtį šalyje.