Gydytojas skrupulingai planavo pagrobimą ir net įsigijo kaukę, kad jo auka atrodytų kaip pagyvenusi moteris.

Policija šią ir dar vieną – barzdoto vyro – kaukę rado, kai po 38 metų gydytojo sulaikymo praėjusių metų rugsėjį surengė reidą jo namuose už Pietų Švedijos Kristianstado miesto.

Jis įsigijo šias kaukes, kad užmaskuotų save ir savo auką, kol jie iš moters buto Stokholme važiavo 560 km į atokų jo ūkį - čia jis penkerius metus statė bunkerį, kuriame kelerius metus planavo laikyti savo kalinę, rašo dailymail.co.uk.

Naujos, pribloškiančios detalės apie šio vyro praeitį paaiškėjo iš dienoraščio, kurį jis rašė 10-ajame dešimtmetyje. Šiame dienoraštyje jis nurodo savo pomėgius ir nemėgstamus dalykus, taip pat mylimiausius aktorius.

Be Christopherio Walkeno ir Arnoldo Schwarzeneggerio, jis žavėjosi italų pornografijos žvaigžde Roccko Siffredi, kuri garsėjo itin šiurkščiomis analinio sekso scenomis.

Jis taip pat rašė nekenčiantis „komunizmo, uodų ir keltis rytais“, o mėgstamiausių dalykų sąrašo viršuje nurodė sprogimus.

Rugsėjo 12 dieną moters bute Stokholmo centre pora surengė savo antrą pasimatymą, tačiau gydytojas moterį užmigdė, išžagino ir pagrobė, praneša Švedijos žiniasklaida.

Gydytojas kaltinamas tuo, kad „pavaišino“ moterį šokoladu aplietomis braškėmis, kurios buvo apibarstytos migdomaisiais vaistais – flunitrazepamu.

Savo namuose užmigusią moterį jis išžagino, o tuomet neįgaliojo vežimėliu perkėlė į savo automobilį, skelbė „Aftonbladet“.

Iš Stokholmo jis pasuko į savo namus už Kristianstado, esančio maždaug už 550 km į pietus nuo Švedijos sostinės. Kad moteris miegotų, kelionės metu pagrobėjas jai suleido migdomųjų.

Prokurorai teigia, kad jis įsigijo dvi kaukes – pagyvenusios moters ir barzdoto vyro, kad per kelionę automobiliu paslėptų savo veidus. Vėliau policija šias kaukes rado jo miegamajame.

Atsivežęs auką į savo namus, gydytojas užrakino ją kalėjimą primenančiame bunkeryje, kur šešias dienas žagino.

Manoma, kad vyras 60 kvadratinių metrų bunkerį pastatė pats, kad ilgą laiką galėtų jame laikyti mažiausiai vieną pagrobtą auką.

Betoninių bunkerio sienų storis siekė 30 cm. Jame buvo miegamasis, veikiantis tualetas ir visiškai įrengta virtuvė, teigė Švedijos policija.

Bunkeris netgi turėjo mažą, dengtą kiemelį, į kurį išėjusio asmens nepamatytų kaimynai.

Gydytojas iš moters paėmė kraujo mėginį ir vaginos tepinėlį – juos jis ištyrė savo darbovietės laboratorijoje. Vėliau kaltinamasis prisipažino norėjęs įsitikinti, kad moteris neserga lytiniu keliu plintančiomis ligomis.

Taip pat manoma, kad jis vertė auką gerti kontraceptines piliules, kad galėtų turėti su ja lytinių santykių be prezervatyvo.

Pasak policijos dokumentų, kuriuos matė Švedijos žiniasklaida, moteris didžiąją dalį laiko nelaisvės būdavo surišta arba surakinta antrankiais, įskaitant ir tuos atvejus, kai gydytojas ją žagindavo.

Po kelių dienų gydytojas grįžo į moters butą Stokholme, kad atvežtų jai kai kurių asmeninių daiktų. Tačiau jis sužinojo, kad buvo paskelbta dingusios moters paieška ir kad policija buvo įsilaužusi į jos butą.

Manoma, kad gydytojas supanikavo ir parvežė moterį atgal į Stokholmą. Rugsėjo 18 dieną jie kartu pasirodė vienoje policijos nuovadoje.

Prokurorai tvirtina, kad gydytojas privertė moterį papasakoti policijai išgalvotą istoriją, esą jai nenutiko nieko bloga ir ji buvo saugi. Tačiau pareigūnams kilo įtarimų ir jie apklausė moterį atskirai.

Tuomet moteris papasakojo policijai tikrąją savo siaubingų išgyvenimų istoriją, po kurios gydytojas buvo sulaikytas.