Socialiniame tinkle „Instagram“ jis paskelbė įrašą, skirtą Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo vilkšuniui Tarzanui. M. Daudovas rašo, kad Tarzanas labai nemėgsta užsienietiškų veislių šunų, ypač tų, kurie dar visai neseniai sėdėjo pririšti prie grandinės ir buvo griežtai prižiūrimi šeimininko.

M. Daudovo teigimu, „Tarzanui letenėlės panižo matant pekiną Kaliapą, taksą Venią, garsųjį Echo, neveislinį šunį Ponomarių ir Jašką kiemsargį, bet pastaruoju metu Tarzanas labai aršus, vos pavyksta nulaikyti“, rašo svoboda.org.

Anksčiau M. Daudovas naujienų agentūros „Groznyj-Inform“ internetinėje svetainėje yra pavadinęs televizijos kanalą „Dožd“ ir radijo stotį „Echo Moskvy“ priešiškomis penktosios kolonos būstinėmis ir apkaltinęs Rusijos opoziciją neapykantos kurstymu tautiniu pagrindu.

M. Daudovas palaiko R. Kadyrovą, pavadinusį Rusijos opozicijos atstovus ir pilietinius aktyvistus išdavikais ir tautos priešais, taip pat paragino juos teisti.

Krasnojarsko deputatas Konstantinas Senčenka sukritikavo R. Kadyrovo pareiškimus ir pavadino jį Rusijos gėda. Vis dėlto vėliau po pokalbio su „gerbiamu asmeniu“ jam teko viešai atsiprašyti.

Ramzanas Kadyrovas, Magomedas Daudovas

Žmogaus teisių ombudsmeno tarnybos vadovė Ella Pamfilova atsisakė atsiprašyti R. Kadyrovo už jam išsakytą kritiką.

E. Pamfilovos teigimu, ombudsmeno pareiga kaip tik ir yra reikalauti iš valdžios nenusižengti Konstitucijai visais lygmenimis.

Šiuos pareiškimus kritikavo politikai ir visuomenės veikėjai.

Internetinėje svetainėje „Otkrytaja Rossija“ išpublikuotas atvirlaiškis, kurį inicijavo Rusijos inteligentijos kongresas.

Šiame kreipimesi reikalaujama R. Kadyrovo atsistatydinimo skubos tvarka, nes jo pareiškimai ir Čečėnijoje vykdoma politika prieštarauja Rusijos Konstitucijai.

„M.Ch. Daudovui-Lordui. Pažiūrėjau į jūsų Tarzaną, o štai mano Tibeto mastifas Elmanas – augintinis, o ne politinis argumentas“, - atsakydamas į M. Daudovo grasinimus socialiniame tinkle „Twitter“ skelbia Rusijos Dūmos deputatas Dmitrijus Gudkovas.