„Jo būklė puiki, arterijos išplatinimas buvo sėkmingas“, - visuomeniniam radijui sakė profesorius Victoras Guerta (Viktoras Gerta), kuris netoli nuo Tel Avivo esančioje Chaimo Shebos (Chaimo Šibos) ligoninėje atliko Sh.Peresui širdies kateterizaciją.

„Jis jaučiasi gerai šįryt ... ir mes galėsime pasiųsti į namo po dar kelių dienų“, - pažymėjo chirurgas.

Pasak radijo, 92 metus turintis Sh.Peresas, garsėjantis kaip nenuilstamas darbštuolis, planuoja kitą trečiadienį skirsti į Šveicarijos kurorte Davose vyksiantį Pasaulio ekonomikos forumą, kur yra numatęs surengti 15 susitikimų su pasaulio lyderiais ir tarptautiniais pareigūnais.

„Techniniu požiūriu jis galėtų skristi į Davosą ... (bet) šiaip jau tai nebūtų mūsų rekomendacija, - sakė V.Guerta. - Manau, kad galima jį įtikinti to nedaryti.“

Jis pridūrė, kad Sh.Peresas, kuris šiuo metu ilsisi intensyvios terapijos skyriuje,iš lovos turėtų atsikelti vėliau penktadienį.

Laikraštis „Jerusalem Post“ rašo, kad netrukus po atliktos procedūros Sh.Peresas paprašė atnešti knygą apie sovietų diktatoriaus Josifo Stalino dukterį, kad jis galėtų tęsti savo „įtraukiantį“ skaitymą.

Kaip pranešė Sh.Pereso atstovas žydų valstybės politikos veteranas buvo hospitalizuotas ketvirtadienį „po patirtų krūtinės skausmų“.

Tuo tarpu Michaelas Eldaras (Maiklas Eldaras), vadovaujantis Chaimo Shebos ligoninės Kardiologijos institutui, žurnalistams sakė, kad Sh.Peresas patyrė „nesmarkų širdies įvykį“.

Sh.Peresas, vienas iš 1993 metų Oslo taikos susitarimų architektų, Nobelio taikos premija buvo apdovanotas 1994 metais kartu su Izraelio premjeru Yitzhaku Rabinu, kuris buvo nužudytas kitais metais, ir tuomečiu palestiniečių prezidentu Yasseru Arafatu.

Sh.Peresui, laikomam paskutiniu Izraelio tėvu kūrėju, per savo karjerą yra tekę eiti beveik visas reikšmingas pareigas žydų valstybėje.

Jis ne vieną kartą vadovavo vyriausybei, o 2007-2014 metais buvo prezidentas.