Įtariamas žudikas, 27 metų Tidiane Cheikas Diaw, buvo sulaikytas, kai jo DNR atitiko pavyzdžius, paimtus nuo A.Olsen lavono ir prezervatyvo, taip pat nuo nuorūkos, kuri buvo rasta moters nuomotame bute, sakė prokuroras Giuseppe Creazzo per spaudos konferenciją istoriniame Toskanos regiono mieste.

Pasak prokuroro, vaizdo stebėjimo kamerų įrašai ir liudininkų parodymai rodo, kad įtariamasis su 35 metų amerikiete susipažino penktadienį paryčiais naktiniame klube „Montecarla“ ir palydėjo ją namo.

Ten jie turėjo lytinių santykių, tačiau nėra jokių požymių, kad A.Olsen galėjo mirti dėl erotinės asfikcijos, nors tokia versija pastarosiomis dienomis buvo plačiai aptarinėjama italų žiniasklaidos.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, kad įtariamajam yra 25 metai.

G.Creazzo sakė, kad A.Olsen buvo pasmaugta, tačiau jai taip pat buvo dviejose vietose skilusi kaukolė, o tai leidžia daryti prielaidą, kad po sekso tarp poros kilo grumtynės.

Prokuroras sakė, kad įtariamasis, kuris į Italiją nelegaliai atvyko prieš kelis mėnesius, „iš esmės prisipažino“ dėl nužudymo. Tačiau jis pridūrė, kad tyrimas bus tęsiamas, kol paaiškės visi faktai.

Pasak G.Creazzo, gali būti, kad ir A.Olsen, ir įtariamasis nužudymo metu buvo apsvaigę, tačiau tai paaiškės tik po toksikologinių tyrimų, kurie parodys, ar kuris nors iš jų buvo vartojęs narkotikų.

Į Italiją iš Floridoje esančio Samer Heiveno atvykusi A.Olsen Florencijoje gyveno trečius metus. Ji buvo aktyvi vietos užsieniečių bendruomenės narė, o į Italiją atvyko paskui tėvą Walterį Olseną, kuris šiame mieste dėsto architektūrą ir dizainą.

W.Olsenas antradienį vėlai vakare išplatino pareiškimą, kuriame reiškiamas šeimos sielvartas dėl Ashley mirties ir tvirtas įsitikinimas, kad jos žudikas bus surastas.

„Esame sugniuždyti mūsų brangiosios Ashley mirties dėl siaubingo ir beprasmio nusikaltimo“, - rašoma pareiškime.