Interviu komercinei televizijai LNT jis sakė, jog iš naujosios vyriausybės tikimasi, kad ji stimuliuos ekonomiką, užbaigs švietimo reformą, ras išteklių padidinti agas sveikatos apsaugos sektoriuje ir laikys demografijos klausimą prioritetiniu.

Paskirtasis premjeras pridūrė, kad bus įvertintas kiekvieno posto paliekančio ministro darbas.

M.Kučinskis taip pat pareiškė, jog šiuo metu nėra pagrindo manyti, kad parlamentas nepritars naujiems susitarimams, nors ir esama nuogąstavimų, kad centro dešinės partija „Vienybė“ gali pasitraukti į opoziciją.

Po susitikimų su Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Karliu Šadurskiu, priklausančiu partijai „Vienybė“, ir jo kolega parlamentaru M.Kučinskiu iš valdančiajai koalicijai priklausančios ZZS, prezidentas paskelbė nusprendęs naujos vyriausybės formavimą pavesti pastarosios politinės jėgos atstovui.

R.Vėjuonio sprendimas kandidatu į premjerus siūlyti M.Kučinskį yra smūgis „Vienybei“, kurios vidaus rietenos tikriausiai nulėmė jo sprendimą pasirinkti ZZS, kurios frakcija Seime pagal dydį yra trečioji po „Vienybės“ ir prorusiško kairiųjų „ Santarvės centro“.

Pats R.Vėjuonis iki išrinkimo prezidentu praėjusiais metais priklausė ZZS frakcijai Seime.

Latvijos valstybiniame universitete pramonės planavimą baigęs M.Kučinskis, 2004-2006 metais ėjęs regioninės plėtros ministro pareigas, laikomas politiku, linkusiu siekti kompromisų. Anksčiau jis buvo kelių partijų, kurios jau nutraukusios savo veiklą, nariu.

Iki pastarojo meto 54 metų M.Kučinskis vadovavo parlamento Tvarios plėtros komitetui. Anksčiau jis užėmė šiaurės rytinio Valmieros miesto mero postą.

M.Kučinskis buvo vienas iš jau nebeegzistuojančios konservatyvios Liaudies partijos steigėjų.

Per pastaruosius Seimo rinkimus 2014 metų rudenį jis į parlamentą buvo išrinktas kaip ZZS kandidatas.