Rusijos piliečiai sulaikyti po teroristinio išpuolio, surengto Stambule sausio 12 d., rašo „Dogan“. Kol kas nėra patikslinta, ar policija įtaria, kad šie asmenys susiję su šiuo išpuoliu.

Namuose Antalijoje, kur gyveno sulaikytieji Rusijos piliečiai, buvo atliktos kratos, kurių metu konfiskuoti dokumentai ir kompaktiniai diskai.

Rusijos Federacijos generalinis konsulas Antalijoje Aleksandras Tolstopiatenka agentūrai TASS patvirtino trijų Rusijos piliečių sulaikymo faktą.

„Aiškinamės jų sulaikymo priežastis“, – pasakė jis.

„Anadolu“ duomenimis, policija įtaria rusus palaikius nuolatinius kontaktus su teroristais, taip pat įtariama, kad jie teroristams teikė materialinę ir techninę pagalbą.

Per reidus sulaikyti 68 įtariami „Islamo valstybės“ nariai

Turkijoje per reidus įvairiose šalies vietose buvo sulaikyti 68 įtariami džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) nariai, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Šie asmenys sulaikyti po antradienį Stambulo centre IS mirtininko įvykdyto sprogdinimo, pareikalavusio 10 žmonių gyvybių, tačiau iš žiniasklaidos pranešimų neaišku, ar šie įvykiai susiję.
Antradienį per reidus Ankaroje, Izmyre prie Egėjo jūros, pasienyje su Sirija esančiame Kilise, Šanliurfoje netoli Sirijos sienos, Mersine prie Viduržemio jūros ir pietiniame Adanos mieste buvo sulaikyti 65 žmonės, nurodė Anatolijos naujienų agentūra.

Remiantis pranešimais, Ankaroje pareigūnai areštavo 16 žmonių, kurie įtariami planavę surengti didžiulį išpuolį sostinėje.

Šanliurfoje sulaikyti 16 asmenų taip pat planavo išpuolį neįvardytoje Turkijos vietoje.

DELFI primena, kad Turkijoje mirtininkui susisprogdinus Stambulo centre esančiame turistų lankomame rajone antradienį žuvo aštuoni vokiečiai, sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras Franzas-Walteris Steinmeieris.

„Turkijos užsienio reikalų ministras... informavo mane, kad turima Turkijos pareigūnų informacija, tarp aukų yra aštuoni vokiečiai“, – sakė jis, pridurdamas, kad dar devyni sužeisti, kai kurių būklė sunki.

Vienas turkų pareigūnas anksčiau sakė, kad tarp 10 žuvusiųjų per sprogimą istoriniame Sultanachmeto rajone Stambule buvo devyni vokiečiai.

Netrukus po šio išpuolio Berlynas perspėjo tautiečius Stambule vengti minių ir turistų lankomų vietų.

Galingas sprogimas driokstelėjo Sultanachmeto rajone, kuriame yra daugiausiai Stambulo istorinių paminklų, kasdien aplankomų dešimčių tūkstančių turistų.

Turkijos vicepremjeras Numanas Kurtulmusas pranešė, kad išpuolį Stambulo istoriniame rajone surengė 28 metų siras.

Sulaikė vieną įtariamąjį

Turkijos pareigūnai sulaikė vieną asmenį dėl mirtininko atakos Stambule, per kurią žuvo dešimt žmonių, daugiausia vokiečių turistų, trečiadienį pranešė vidaus reikalų ministras Efkanas Ala.

„Vienas asmuo buvo suimtas per vakar (antradienį) vakare vykdytas operacijas. Tyrimas tęsiamas labai intensyviai“, – sakė jis per spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo jo kolega iš Vokietijos Thomas de Maiziere'as.