Apie 100 giminaičių ruošiasi paduoti ieškinį prieš amerikiečių draudimo kompaniją „International Lease Finance Corporation“ (ILFC).

Pasak aukų šeimoms atstovaujančio advokato Igorio Trunovo, artimieji tikisi iš bendrovės prisiteisti nuo 300 tūkst. iki 1,5 mln. JAV dolerių.

Nors tyrimas dėl lėktuvo katastrofos priežasties nustatymo vis dar vyksta, Vakarų vyriausybės teigia, kad lėktuvas sudužo dėl jame padėtos bombos.Vėliau tai pripažino ir Rusija.

Tiesa, šią versiją atmeta Egiptas. Gruodį šalis parengė preliminarią ataskaitą, kurioje teigiama, kad Egipto tyrimo komitetas kol kas nerado jokių įrodymų, leidžiančių daryti išvadą, kad tragedija įvyko dėl neteisėtų veiksmų ar teroristų sąmokslo.

Lėktuvas, spalio 31 d. skridęs iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą, sudužo Sinajaus pusiasalio šiaurėje netoli El Hasnos gyvenvietės. Visi 224 jame buvę žmonės žuvo. Orlaiviu skrido Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai.

Rusijos Federalinės saugumo tarnybos direktorius Aleksandras Bortnikovas lapkritį pareiškė, kad lėktuvo katastrofa įvyko dėl teroro akto: laineryje buvo susprogdinta bomba, ekvivalentiška 1 kilogramui trotilo.